≫ 

Preminuo proslavljeni kreator Alber Elbaz: Odlazak kreativnog direktora čuvene francuske modne kuće

Elbaz je bio kreativni direktor u čuvenoj modnoj kući Lanvan od 2001. do 2015. godine, odakle je stigao iz kuće Sen Loran

  • 0
Alber Elbaz; foto Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File Alber ELbaz; foto Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File

Proslavljeni izraelski modni kreator Alber Elbaz, koji je radio u čuvenim modnim kućama Gi Laroš, Iv Sen Loran i Lanvan, preminuo je danas u Parizu u 60. godini, prenosi Tanjug.

U saopštenju Johan Rupert, predsedavajući Upravnog odbora korporacije za luksuzne proizvode Ričmont, navodi se da je Elbaz bio kreativni direktor u čuvenoj modnoj kući Lanvan od 2001. do 2015. godine i izražavaju se neverica i duboka tuga zbog njegove prerane smrti, piše AP.

- Oduvek sam se divio njegovoj inteligenciji, osetljivosti, velikodušnosti i neobuzdanoj kreativnosti. Bio je topao čovek sa velikim talentom, jedinstvenom vizijom, smislom za lepo i empatijom - napisao je Rupert.

Elbaz se rodio 1961. godine u Maroku, odrastao je u Izraelu, odakle je 1980-tih otputovao u Njujork.

Postao je poznat kada je 1996. godine stao na kormilo poznate pariske modne kuće Gi Laroš.

Dve godine kasnije postao je kreativni direktor kod Iv Sen Lorana, a od 2001. godine preuzima rukovođenje modnom kućom Lanvan.

Jedan pariski modni časopis objavio je da je Elbaz preminuo danas u jednoj pariskoj bolnici, ne navodeći izvor ove informacije.

Video: Tužan dan za svetsku kinematografiju: Preminuo Šon Koneri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA