≫ 

Ako želite da izgledate vitkije, zaboravite na malu crnu haljinu: Garderoba na pruge skida kilograme

Ceo život smo bili u zabludi

  • 0
Garederoba odeća moda na prugice pruge Foto: Shutterstock

Odavno je pravilo da bi dame koje žele da izgledaju vitkije i mršavije trebalo da biraju majice, haljine i košulje sa vertikalnim prugama koje, verovalo se, vizuelno izdužuju figuru.

Još je bolje rešenje, savetovali su dizajneri, jednobojna garderoba, pa otud delom i popularnost “male crne haljine” kao “večitog izbora” kad god ne znamo šta da obučemo.

Sada je, međutim, došlo do preokreta - naučnici su otkrili da tamne horizontalne pruge čine da ženska figura izgleda mršavije!

Psiholozi sa Univerziteta u Amsterdamu i na Kritu izveli su tri eksperimenta u kojima je učestvovalo 108 ljudi, a kojima su prikazane fotografije žena u haljinama na horizontalne prugice i istih tih žena u jednobojnim haljinama istog kroja.

- Priča o prugama i odeći je zastarela i nedosledna - kaže Antonis Kosmoupis sa Univerziteta u Amsterdamu.

- Uprkos uvreženom mišljenju da pruge čine da neko izgleda šire, otkrili smo da žene koje nose haljine sa tamnim horizontalnim prugama drugima izgledaju vitkije nego kada obuku haljine istog kroja bez prugica.

Dakle, ako želite da izgledate vitkije i mršavije, od sada znate šta vam je činiti - nabavite haljinu ili majicu sa horizontalnim prugama u tamnoj boji i uživajte u svom odrazu u ogledalu.

Video: Koja je definicija gospođetine? Žena koja u večernjoj haljini i štiklama skače po konopcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA