≫ 

Kina i PETA protiv Gučijevih: "Ovim potezom su pozvali na lov i trgovinu životinjama"

Italijanska modna kuća razbesnela je organizaciju za zaštitu životinja, ali i kinesko tržište

  • 1
Gucci boutique Guči butik tigar Foto: Shutterstock, Pixabay

Kao i svake godine, kako se polako približava kineska Nova godina, tako se brendovi i modne kuće trude da daju sve od sebe kako bi baš oni najbolje predstavili kinesku kulturu i tradiciju.

U većini slučajeva biraju haljine sa motivima cveća i zmajeva, kimono ukrašen kineskim slovima, a modna kuća "Guči" je odlučila da u svoj projekat ubaci i tigra, koji je simbol kineske kulture.

U reklami koju je napravio Guči, tigrovi leže na klaviru i šetaju pored modela koji opušteno ispijaju svoju šoljicu čaja. Ono što je zasmetalo kineskom tržištu je to što tigrovi izgledaju kao njihovi ljubimci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Gucci Official (@gucci)

Pored toga što ih je kinesko tržište odbilo i osudilo, italijanska modna kuća dobila je optužbe i od Udruženja za zaštitu životinja PETA.

- Kompanija Guči ne shvata potrebe životinja - rekla je direktorka Udruženja PETA Elisa Alen i dodala da Guči koristi tigrove kao rekvizite za promociju nove kolekcije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Gucci Official (@gucci)

Kineska organizacija za očuvanje biološke različitosti i zeleni razvoj objavila je saopštenje u znak protesta protiv, kako kažu, "Gučijevog iskorišćavanja tigrova".

- Ne protivimo se snimanju divljih životinja u njihovom prirodnom staništu. Ali ne podržavamo ovakve komercijalne promocije, a Guči je to uradio i time prekršio poslovnu etiku. Italijanska moda kuća je ovim pozvala na lov i trgovinu ugroženim životinjama - stoji u saopštenju kineske organizacije.

Modna kuća "Guči" za sada nije davala nikakva saopštenja ovim povodom.

Video: Dačić predstavio Guči kapu, deo uniforme prvih srpskih diplomata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No name :)

    26. januar 2022 | 13:26

    Ahahah kakva ironija, rekose kinezi koji jedu sta stignu od zivotinja…😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA