Zašto bebe prestaju da plaču kada ih uzmete u naručje?

Normalno je da bebe plaču jer je to njihov način komunikacije sa okolinom

  • 1

Beba ništa ne može da uradi sama i nesvesno se zbog toga oslanja na roditelje koji će se pobrinuti da joj ništa ne nedostaje.

Kada bebe plaču, one pokušavaju da tako nešto kažu. Roditelji vremenom nauče šta znači koji tip plača, ali retko ko zna zašto bebe prestaju da plaču kada ih neko uzme u naručje.

Bebe prestaju da plaču kada ih majke uzmu u naručje. Foto: Profimedia.com

Kako beba raste tako pronalazi nove načine komunikacije. Kada ona zaplače, prvi instinkt roditelja jeste da je podigne i umri jer beba vrlo često prestaje da plače upravo onda kada je neko uzme u naručje.

Razlog smirivanja je koordinirani set centralnih, motoričkih i srčanih odredbi. Stručnjaci navode da deca mlađa od 6 meseci koju roditelji nose vrlo brzo se smiruju i prestaju da plaču pa im pada brzina otkucaja srca u poređenju s bebama roditelja koji su sedeli.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    17. novembar 2018 | 12:14

    Bebi treba bliskost ,ona prva tri meseca upija energiju ,toplina ,ona oseca sigurnost,jer osecaj je onaj kojim se beba rukovodi a roditelj treba da to prati i prepoznaje,bebi se pocnu otvarati sva cula putem osecaja ona cak moze i da prepozna napetost ili tugu roditelja samo je nemocna recima reci cak i utrobi majke moze da to oseti,tako sve je to normalno a roditelj je koji treba da prati njene osecaje i potrebe za necim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA