Naučnici dokazali: Trudnoća može da bude zarazna

Koliko god vam to delovalo neverovatno, biti u drugom stanju nije samo vaša stvar. Može da se pretvori u pravu epidemiju

  • 1

Da li verujete da trudnoća može da bude zarazna? Kakav god vaš stav bio, naučnici su dokazali da je ta teorija potpuno tačna.

Prema statistici, u SAD-u je 2010. godine zabeleženo najviše trudnoća, čak 6,2 miliona. Ovo možda ima veze sa savremenom medicinom, ali je možda reč i o "zarazi". Naime, 2014. godine je objavljena studija koja se upravo bazira na ovoj drugoj tvrdnji. A evo kako je to moguće.

Studija je trajala čak 10 godina i obuhvatila je period od 1990. do 2000. godine. Naučnici su analizirali podatke od 1.720 žena i otkrili jednu zanimljivost - polovina njih je ostala u drugom stanju do kraja eksperimenta.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kao razlog tome, žene su pomenule prijateljske veze. Naime, većina ljudi se ponaša u skladu sa okolinom i onim što se os njih u datom trenutku očekuje. Na osnovu toga donose i ključne životne odluke.

Ovo znači da kada žena vidi prijateljicu koja uživa u svojoj trudnoći, ona nesvesno želi da se nađe u "toj koži", čime podstiče hormone koji utiču na plodnost. Materinstvo je deo ženine evolucije i ona ne želi da zaostane za svojom generacijom i prijateljima.

Uticaj prijateljskih veza i sredine u kojoj se žena kreće, takođe utiču i na broj dece koju ona odluči da rodi. Svako prijateljicino dete može da dovede do "nove epidemije"

Foto: Pixabay

Interesantan je podatak da trudničke "zaraze" nema između braće i sestara. Objašnjenje je da su u današnje vreme jače veze između prijatelja nego između rođenih braće i sestara.

Da li ste vi primetili trudničku epidemiju u svom okruženju?

(Telegraf.rs / brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan Jakovljević

    23. novembar 2018 | 15:40

    Kamo sreće da Srbkinje jedna drugu tako "zarazi", porastao bi nam natalitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA