≫ 

Vatrogasci su užasavajućom slikom objasnili zašto deca treba da spavaju u sobi sa zatvorenim vratima

Ukoliko ostavljate vrata dečje sobe otvorena, onda je ovo dobro upozorenje za vas

  • 1

Slika koja je obišla svet, a koja "govori" zašto deca treba da spavaju u sobi sa zatvorenim vratima ima za cilj da upozori roditelje na opsanosti koje vrebaju kada je u pitanju zaštita života njihovih mališana.

Kada ih pripremaju za spavanje i u finalu ih smeštaju u krevet, roditelji najčešće ostavljaju bar otškrinuta vrata jer misle da će tako osigurati i sebe i decu u slučaju da se nešto ne predviđeno desi. Postoji i opcija da im je tako lakše da što pre dođu do dece da ih uteše ili da provere kako spavaju.

Međutim, vatrogasna jedinica iz Njujorka je upozorila roditelje da je u stvari bezbedno jedino ako noću zatvore vrata sobe svog deteta.

Objavljene su dve slike na Facebook-u koje pokazuju da su vrata sa jedne strane potpuno spaljena, dok su sa druge strane gotovo "nepovređena". Dakle, zatvaranje vrata za vreme požara je ključno za bezbednost vaše dece, jer ostavlja dovoljno vremena da vatrogasci stignu i izvuku vašu decu na bezbedno.

- Kao roditelj znam da je teško ubediti malu decu da spavaju sa zatvorenim vratima, oni uvek žele da se malo otvore - napisao je vatrogasac.

- U školama radim na prevenciji požara, tako da jedna stvar koju pokušavam da naglasim deci je to koliko je važno spavati sa zatvorenim vratima - dodao je.

Foto: Facebook/Cold Spring Harbor Fire Department
Foto: Facebook/Cold Spring Harbor Fire Department

Slika je objavljena 4.000 puta i ima na stotine komentara.

Ono na čemu su roditelji zahvalni je podsetnik na moguću opasnost i na poziv na buđenje svesti kada je reč o bezbednosti dece.

(Telegraf.rs / workingmother.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagt

    6. februar 2019 | 17:20

    A sta ako pozar izbije vas u toj zatvorenoj sobi? I u tom slucaju je bolje da je zatvorena?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA