Kakva imena daju svojoj deci srpski političari: Pored tradicionalnih srpskih, ima i - engleskih!

Za roditelje je izbor imena za dete veoma veliki zadatak

  • 4

Roditelji se kod izbora imena za novorođenče vode ili tradicijom ili trendovima, a srpski političari nisu izuzetak u tome. Tragom informacije da je nedavno ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dobio sina Filipa, otkrivamo kako se zovu deca i drugih naših političara.

Poslednjih godina svedoci smo sve većeg okretanja ka tradiciji pa veliki broj novopečenih roditelja bira za svoju decu stara srpska imena. Međutim, nisu retka ni neka kratka imena koja su u trendu i  kod nas, ali i u svetu. Ovo su samo neka od imena koja su naši političari odabrali za svoje naslednike i naslednice.

Ivica Dačić, Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za bezbednost i spoljnu politiku otac je dvoje dece. Za svog sina je izabrao ime Luka, a za ćerku Andrea.

Foto: Printscreen/Youtube/United Nations

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otac je dvoje dece, devojčice Nine i dečaka Filipa koji je došao na svet pre 5 dana.

Među onima koji vole neobična i originalna imena ubedljivo prednjači političar Čedomir Jovanović. On je otac četvoro dece: dečaka koji se zove Mihajlo Lajf i devojčica Jane Hart, Zore Fejt i Anđelije Fej. On i njegova supruga rešili su da imenu dece dodaju po jednu englesku reč.

Vuk Jeremić i Nataša Jeremić nedavno su postali roditelji malene Sofije.

- Nakon dvanaest godina borbe i bezbroj bolnih neuspeha, na svet je došla Sofija Jeremić. Za rođendan je izabrala dan našeg venčanja - napisao je Jeremić uz fotografiju koju je objavio na društvenim mrežama nakon rođenja malene Sofije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima dvoje dece iz prvog braka sa Ksenijom Janković i to sina Danila i ćerku Milicu, a iz drugog braka sa Tamarom Đukanović ima sina Vukana.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izabrao je za svoju decu imena Tijana, Marko i Mia.

Srpski političar, osnivač i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ima četvoricu sinova: Nikolu, Aleksandra, Mihaila i Vladimira.

Dragan Marković Palma sa suprugom Snežanom ima dvojicu sinova kojima su dali imena koja počinju istim slovom: Darko i Dalibor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA