≫ 

Smirite bebu i zaustavite neprekidno plakanje pomoću jednostavne masaže

Plač bebe zna da izluđuje novopečene roditelje

  • 0

Zbog toga što beba ne može da vam kaže šta je muči i zašto plače, trebate da imate par trikova u rukavu ne biste li je brzo i lako smirili.

Jedan od najbooljih načina u koji se kunu novopečene mame jeste masaža stopala.

Najbolji efekat daje kada se praktikuje sat i po do dva posle jela i 2 do 3 sata pre dolaska na spavanje. Pored toga što će je umiriti, masaža stopala će ojačati njen muskulaturni i skeletni sistem, poboljšaće cirkulaciju i tonirati mišiće. Izbegavajte ove vežbe ukoliko beba ima temperaturu, infekciju i iritaciju kože.

Umirite vašu bebu uz pomož lagane masaže. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kod beba starih od 2 do 3 meseca počnite masažu sa 5 do 6 laganih pokreta gore dole po stopalu. Ispisujte lagano brojeve 7 i 8 po bebinom stopalu. Masažu završite sa pogretima gore dole.

Kod dece stare 4 do 7 meseci, ubacite i pritisak na oko 5 tačaka duž stopala i neka masaža traje oko 7 minuta. Bazirajte masažu na kružnim pokretima.

Deci staroj 8 do 10 meseci masirajte svaki prst posebno oko 10 minuta. Tokom masaže pričajte vašoj bebi jer će je vaš glas dodatno umiriti.

VIDEO: Akrobata od samo 10 meseci! Ova beba je bila glavna atrakcija na plaži

(Telegraf.rs/brightside)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA