4 korisna saveta za novopečene roditelje koji će im olakšati život

Novopečenim roditeljima je potreban svaki dobronamerni savet koji mogu da dobiju

  • 1

Biti roditelj je neverovatan životni izazov, a to je i stalna borba da se stvari završe, da vaša beba ne oseti bilo kakvu vrstu nelagode i da sve to uradite, a da ne skrenete s uma.

Kao i sve uobičajene roditeljske savete i strategije koje se prenose s generacije na generaciju, postoji mnogo pametnih trikova koji mogu napraviti pravu razliku u svakodnevnom životu svakog para s decom. Daily Mail donosi četiri glavna saveta koja mogu poslužiti novopečenim majkama i očevima da što lakše prevaziđu novonastale "roditeljske muke".

Uvek ponesite plastičnu kesu sa sobom

Foto: Pexels.com/Oleksandr Pidvalnyi

Kao i svi mi, nesumnjivo imate čitavu kolekciju plastičnih kesa za kupovinu koje zauzimaju prostor u nekoj od vaših fioka. Međutim, nemojte ih bacati! Uzmite jednu sa sobom svaki put kada izađete iz kuće i imaćete spremno rešenje za bezbroj neugodnih situacija vezanih za vaše dete.

Čuvanje dece

Ukoliko je u proces čuvanja vašeg deteta uključeno nekoliko različitih dadilja, napravite obrazac sa svim bitnim informacijama koje će možda zatrebati ženama koje čuvaju vašu mezimicu ili mezimca. Dakle, na te obrasce napišite stvari kao što su vaši mobilni brojevi, gde ćete biti, u koje vreme ćete se vratiti, vreme za spavanje, dozvoljene grickalice, predložene aktivnosti i bilo kakve posebne upute.

Povrće i druge korisne namirnice

Foto: Profimedia

Nakon što dostignu određeni uzrast, deca počinju shvatati da se u pojedinim obrocima nalaze sastojci koje jednostavno nisu navikli da jedu. Mnoga deca u najranijem detinjstvu izbegavaju da jedu povrće i uglavnom preferiraju slatkiše pa se roditeljima preporučuje da svojoj deci i u najranijoj životnoj fazi u obroke koje vole lagano ubacuju povrće i druge korisne sastojke.

Kupujte bebama iste čarapice

Iako pomalo zvuči banalno, potrudite se da deci kupujete iste čarapice iz praktičnih razloga. Naime, nisu retke situacije da jednostavno izgubite jednu čarapicu i na taj način ste primorani baciti preostalu. Kada imate sve iste čarape, jedna čarapica iz kompleta vam uvek može poslužiti kao rezerva.

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA