Najpopularnija imena za bebe u 2019: Roditelji su ludi za imenima inspirisanim prirodom

I dalje vlada trend divljine i pitome prirode kada su imena za bebe u pitanju

  • 13

Roditelje će i tokom 2019. godine inspirisati priroda kada budu birali ime za svoju bebu. Pitanje je samo da li će Srbi davati već ustaljena imena iz ove oblasti ili ćemo ponovo uvoziti strana?

Mnoge roditelje kada treba da odaberu ime za svoju bebu inspiriše cveće ili druge biljke, a neke reke, plenine i ostale prirodne znamenitosti.

Šeri Suzan drži sajt za pomoć roditeljima pri izboru imane za dete, pa čak tvrdi da joj neki plaćaju stotine evra da bi izabrali prevo ime, koje će dete nositi ceo život.

Zbog toga ona mora da prati trendove i uklapa ih u tradiciju. Interesantno je da će tokom 2019. godine među imenima za bebu dominirati flora i fauna sveta.

Foto: Pixabay.com

Prošle godine su imena cvetova bila dominantna među imenima za bebe, pogotovo za devojčice, a ove godine su pomerene granice.

Dominiraju Vinter (Zima) ili Foks (Lisica), ali oni predstavljaju brzi nepogrešivi izbor.

- Botanička i prirodna imena su sada daleko iznad imena Rouz (Ruža) ili Forest (Šuma). Najpopularnija imena su Ivi (Iva) za devojčice, Foks za dečake i River (Reka) za oba pola - kaže Suzan i dodaje da sada preporučuje roditeljima da Vinter daju kao drugo ili srednje ime i da tada dobijaju jedinstveni nepobedivi izbor.

Foto: Pixabay.com

Tako je što se tiče stranih imena. Kada je Srbija u pitanju tu su Iva, Una i Tara. Dok među imenima za bebe dečake i dalje caruju Lav i Vuk.

Ono što je popularno, ali što biraju samo smeliji stanovnici naše zemlje su Šuma, Kiša, Drina, Sava, Dunav.

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    7. april 2019 | 11:52

    Kad se daje detetu ime treba biti razuman jer dete nije kućni ljubimac, nije lik iz serije... Celog života će ga nositi i jednog dana kada treba da postane neko i nešto ne treba da se zove Leptir, Orao, Pčela, Kasandra, Ronaldo...

  • Sova&Москва

    7. april 2019 | 12:05

    Jovanović Dunav 😂😂😂

  • ROTA

    7. april 2019 | 11:57

    Ja da čekam bebu i da je sin zvao bi se Kajmakčalan a ako bi bila curica zvala bi se Zapadna Morava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA