≫ 

Kraljica Elizabeta II pored 93. rođendana slavi još jedan važan događaj baš na ovaj dan (FOTO)

Britanska Kraljica Elizabeta II je najdugovečnija vladarka i najstariji monarh na svetu, ali joj više znači neštodrugo što je doživela

  • 3

Kraljica Elizabeta II danas puni 93 godine, ali na ovaj dan slavi početak braka ili zaruke sa pincom Filipom i to joj mnogo više znači. Iako je mnogi doživljavaju kao hladnu, njen suprug je uvek tvrdio suprotno - kraljica je puna ljubavi.

Kraljica Elizabeta Aleksandra Meri je svog supruga upoznala kada je imala 13. godina, a za njega se udala 20. novembra 1947. godine u 21-oj godini života. Iako je pre njega imala samo jednog partnera među gomilom udvarača, bila je vrlo samouverena kada je donela odluku da se uda za princa Filipa.

Foto: Tanjug/AP

Iako su prema protokolu zaruke trajale više od godinu dana, proneo se glas da je Elizabeta II konačnu odluku da će se udati za Filipa donela baš na današnji dan pre 72 godine.

Za kraljicu Elizabetu su mnogi tvrdili da je hladna i neumoljiva, ali njen suprug je uvek tvrdio da je puna ljubavi koju nesebično pruža i njemu i deci (Čarlsu, Ani, Endrjuu i Edvardu).

Neminovno je tako čim je najpopularniji kraljevski par u braku gotovo 72 godine. Ali svakako da bi ljudi želeli da znaju tajnu uspeha ovako dugog braka, pogotovo što se radi o plemstvu.

Foto: Tanjug/AP

Naime, kako je vreme nalagalo, kraljica se bavila dosledno i vredno državničkim poslovima, a princ joj je uvwek čuvao leđa. On je više bio stub porodice i donosio je krucijalne odluke kada su deca u pitanju. Princ Filip je savetovao Čarlsa da oženi Dajanu. On je čak podržao kasnije i njegovu vezu sa Kamilom. Iako se kraljica svemu ovome protivila, mogla je samo da slegne ramenima na suprugove odluke.

Interesantno je da su ga moćnici Britanije uvek držali po strani kada je vlast u pitanju, ali je on to sve izdržao zahvaljujući Elizabetinoj ljubavi, koja je uvek govorila kada nešto navodi - "moj suprug i ja" - tražeći za njega nedostajuće poštovanje na najdamskiji mogući način.

Foto: Tanjug/AP

Sjajno je što se isti osmesi na licima mogu videti kod oboje i u prvim godinama braka, ali i danas, bez obzira na to šta su sve morali da prevaziđu.

Princ Endrju je za svoje roditelje jednom izjavio:

- Dugogodišnji brak mojih roditelja je opstao zahvaljujući disciplini, obostranoj posvećenosti i partnerstvu -

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    21. april 2019 | 20:34

    Ova će prevazići i kornjače sa Galapagosa......

  • markan

    21. april 2019 | 21:34

    svaka cast za drzanje baka kraljica je vrh samo da malo podrzi pravdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA