Alisa Milano poziva na štrajk u seksu: Žene ne smeju da rizikuju da zatrudne

Najnoviji zakon o abortusu je razbesneo popularnu glumicu

  • 11

Kao odgorovor novom zakonu o abortusu koji je donet u saveznoj američkoj državi Džordžiji, poznata glumica Alisa Milano je pozvala žene na seksualni štrajk. Evo o čemu se radi.

Alisa Milano je glumica i aktivistkinja pokreta #MeToo je zbog problematičnog zakona o abortusu na svom Twitter nalogu napisala sledeće:

- Naša reproduktivna prava su poništena. Sve dok žene ne budu imale zakonsku kontrolu nad svojim telima, ne smemo da rizikujemo da zatrudnimo. Pridružite mi se u seksualnom štrajku dok ne povratimo kontrolu nad svojim telom -

Kako izveštava BBC, Džordžija je uvela zakon koji skoro u potpunosti zabranjuje abortus.

Alisu Milano je to revoltiralo i pozvala je žene na štrajk, a ubrzo je Twitter počeo da gori od komentara, čak je i nastao novi "hashtag" #SexStrike.

Njen tvit je fejvovalo više od 35.000 ljudi, a retvitovan je više od 12.000 puta. Glumica Bet Midler je iskazala podršku Alisi Milano.

Sporni zakon zabranjuje abortus posle prvog otkucaja srca bebe koji se čuje, što je otprilike oko šeste nedelje trudnoće. Problem je što većina žena ni ne zna do tada sa sigurnošću da li je u drugom stanju.

Mišljenja o Alisinom predlogu na Internetu su podeljena.

- Cenim nameru, ali #SexStrike je loša i seksistička ideja”, napisala je jedna korisnica Twitera i dodala da ispada da se seks pruža kao nagrada koja mora da se zasluži, čime se poriče žensko zadovoljstvo.

- Samoporicanje i apstinencija zarad nekog cilja je antiteza seksualno osnaženom svetu - napisala je druga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zena

    12. maj 2019 | 15:11

    Nijedno sredstvo nije 100% zastita. Ako je zena zatrudnela, a ne zeli da bude majka, bolje je da abortira nego da se i ona i to dete muce do kraja zivota. Zena koja ne zeli dete, nece biti dobra mama i dete ce patiti i imati lose odrastanje. Ako je vec doslo do nezeljenog zaceca, ne mora i do nezeljenog majcinstva. Humanije je nego da dete celog zivot oseca kako ga majka ne zeli. Uostalom, ovde se ne radi o zabrani abortusa vec o zabrani slobode odlucivanja.

  • Dbd

    12. maj 2019 | 13:57

    Bog je taj koji daje i oduzima zivot, a ne zena ili covek... Previse je demokratija dozvolila ljudima, tako im je dozvolila da odlucuju i o nekim protivprirodnim stvarima.

  • Iskreno

    12. maj 2019 | 14:50

    Nemas ti nikakva reproduktivna prava, Bog ili priroda da su hteli dali bi ti da ti odlucis kad zelis da budes trudna. Ovako te zakon tera na vecu odgovornost prema samoj sebi, ako neces dete onda se cuvaj tokom seksa. Jer ne bi trebala da imas pravo da zbog svoje neodgovornosti ubijas novi zivot. Kad sednes u auto postoji opasnost da nenamerno izazoves saobracajnu nesrecu, pa ipak to sto si je izazvala nenamerno te ne oslobadja od odgovornosti, dakle zakon te tera na odgovornost, to sto si neodgovoran ne daje ti pravo da radis sta ti padne na pamet zarad svog dobra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA