Kineski kalendar može da vam otkrije kog će pola biti beba, a stručnjaci tvrde da je tačan u 90 odsto slučajeva (INFOGRAFIKA)

Kineski kalendar je jedina tačna metoda kojom se može predvideti pol bebe i pre ultrazvuka koji se radi posle prvog trimestra

  • 5

Većina roditelja bi volela da sazna što pre pol bebe, a ne znaju da mogu unapred čak i da ga planiraju. Naime, kineski kalendar sa tačnošću određuje pol deteta u stomaku, ali omogućava roditeljima da u odnosu na to koji pol žele rade na začeću u određenom periodu.

Većina metoda samo nagađa pol već začetog fetusa, ali kineski kalendar ga bukvalno tačno predviđa. Kako kažu kineski stručnjaci, on omogućava roditeljima da "izaberu", odnosno da pokušaju da začnu dete u skladu s tim da li žele dečaka ili devojčicu.

ČUDNA ISTORIJA KALENDARA

Kineski kalendar predviđanja pola deteta datira iz razdoblja Čing dinastije, a otkriven je 1972. Jedna legenda kaže da je bio zagubljen u letovalištu Čing dinastije, nakon što je doživela poraz u tzv. bokserskom ustanku protiv vlasti i uticaja zapadnih sila. Kalendar je nakon što je pronađen navodno poslat britanskim stručnjacima, koji nisu odmah mogli da ga prevedu jer je pisan na izvornom jeziku Manču naroda.

Ipak, neke priče kažu da je kalendar pronađen na grobu ljudi koji su dugo ostali lojalni Čing dinastiji, a postoje i priče o tome da se od propasti dinastije Čing do pronalaska čuvao u podzemlju Zabranjenog grada.

Razdoblje začeća, grafika

Ilustracija: Nikola Jovanović

MOŽETE DA BIRATE POL DETETA

Iako postoji malo zapisa o tom kalendaru, poznato je da se temelji na teoriji Jina i Janga, pet elemenata (metal, voda, drvo, vatra i zemlja) i Pa Kua (Osam trigrama), a u osnovi predstavlja odnos između majčine starosti u trenutku začeća i meseca u kojem je začet plod.

Uz pomoć kalendara, zapravo, određuju se vremenski intervali u kojima postoji najveća verovatnost da muškarac i žena začnu dete određenog pola, što, ako roditelji žele da odrede pol svog deteta, treba da bude vreme u kojem će se posvetiti vođenju ljubavi. Pritom imajte na umu da postoji samo to jedno razdoblje tokom kog možete da utičete na pol vašeg budućeg deteta - to je period pre nego što začnete.

Kineski naučnici tvrde da je kalendar tačan u 90 osto slučajeva što je veliki procenat u odnosu na to koliko se beba godišnje rodi na planeti.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kungaramakutirimilkote

    6. jun 2019 | 10:42

    Postoji mnogo bolji i efikasniji nacin, na osnovu obnavljanja krvi, a po tome moze da se zna koji ce pol biti dete i pre samog začeća. Potreban je samo datum rodjenja oba roditelja i malo matematike... Mnogi sam racunao i desi se u 2-3% da ne bude tacno, sto je odlican rezultat

  • Митар из Дубича

    6. jun 2019 | 11:13

    О какви црни календари Господ Бог ствара човека!!!

  • Jana

    6. jun 2019 | 11:35

    Ovo je istina ja sam izracunala po tom kalendary ispalo je da ce biti zensko i stvarno pogodili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA