≫ 

Ako jedete ovu hranu, nećete imati problema da zatrudnite - tvrde naučnici s Harvarda

Najbolji eksperti na svetu su otkrili koji program ishrane i života treba da primenite kako bi povećali plodnost

  • 0

Postoji tačno određena hrana koju bi trebalo da jedete ukoliko želite da zatrudnite. Stručnjaci sa Harvarda su dokazali da unoseći zdrave namirnice povećavate značajno plodnost.

Istraživanje s Harvarda je pokazalo da se promenom životnog stila, uključujući svakodnevno vežbanje i izmenu ishrane, povećava šansa za začeće.

Žene koje su najmanje izložene riziku neplodnosti su upravo one koje jedu manje transmasnih kiselina i jednostavnih ugljenih hidrata koji obiluju šećerom.

Šansu da zatrudnite povećvate ako konzumirate više biljnih nego životinjskih proteina, više vlakana i gvožđa, kao i kada uzimate vitaminske suplemente.

Trudnica, mama, trudna žena, cipelice Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Eksperti s Harvarda preporučuju da povećate unos voća, povrća, žitarica, mahunarki, semenki, orašastih plodova, svežih mlečnih proizvoda, nemasnog mesa, ribe i biljnih ulja, jer se tako povećava plodnost.

Upravo onako kako prethodno spomenute namirnice povećavaju plodnost, tako crveno meso, mesne prerađevine, grickalice, gotovi sosevi za salate, proizvodi s rafinisanim šećerima, zaslađeni sokovi i polugotova, gotova i pržena hrana smanjuju plodnost.

Trudnoca, Trudnica, porodilja, stomak, beba, mama Foto: Pixabay

Previše i premalo kilograma može da poremeti ciklus, što će uticati i na neredovne ovulacije.

Britanski stručnjak za zdravlje žena i plodnost Ema Kanon savetovala je da očistite kuhinju od prerađene i gotove hrane, da napravite zalihe žitarica, orašastih plodova, biljnih čajeva, sušenog voća, sirovog kakaa i biljnih ulja.

Jedite pet do osam porcija voća i povrća na dan, kuvajte supu od kostiju i jutro obavezno započnite toplom limunadom, jajima, avokadom ili muslijem bogatim semenkama. Svaki dan pijte po dva litra vode sobne temperature i obratite pažnju da obrok pojedete u miru i polako.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA