Ovoliko košta dečiji rođendan u beogradskim igraonicama, a od sume će vam se zavrteti u glavi

Čini se da se danas slavlje dečijeg rođendana u igraonici podrazumeva.

  • 9

Ipak, da li ste ikada stavili sve troškove dečijeg rođendana na papir i videli koja je to suma novca?

Kao majka dvogodišnjeg deteta odlučila sam se za slavlje rođendana kod kuće, jer nam je igraonica bila veliki izdatak. Istražili smo cene i došli na neverovatnu sumu koju treba da izdvojimo kako bismo sa našim najmilijima proslavili rođendan koji traje u proseku dva i po sata.

proslava rođendana, prvi rođendam, dečiji rođendan Ima li smisla prvi rođendan slaviti u igraonici? Foto: Pixabay

Termini u igraonicama razlikuju se po ceni, ali ne nešto preterano. Jeftinija varijanta je ako rođendan slavite u jutarnjim časovima od onih u popodnevnim. Takođe postoje i igraonice gde termin slavlja morate da rezervišete mesecima unapred, baš kao i venčanje.

U proseku zakup igraonice - što podrazumeva, prostora i animatora, košta između 160 i 300 evra, opet u zavisnosti od igraonice i usluga koje nude.

Rodjendan u igraonici Neke igraonice morate rezervisati mesecima unapred; Foto: Shutterstock

Naredne stavka je piće. Cene pića u igraonicama kreću se uglavnom kao i cene u beogradskim kafićima, a količina koja se popije zavisi od broja gostiju. Deca uglavnom piju voćne sokove ili male flaširane vode. Možete slobodno da računate da će svaka odrasla osoba popiti piće u vrednosti od 500 dinara, pa puta broj odraslih gostiju koji su pozvani.

Hrana varira u ceni. Možete poručiti ketering koji takođe varira u ceni, ali ako imate oko 50 zvanica i želite nešto kvalitetniju hranu, očekujte da ćete samo na to dati između 200 i 250 evra.

Postoji i ona jeftinija varijanta, a to je da sami spremite hranu i kupite roštilj. Kilogram roštilja košta oko 1.000 dinara, a ako sami spremite neku salatu i umesite ili kupite kiflice, proju i pitice, sve može da ispadne dosta povoljnije, ali iziskuje više truda i rada.

Ukoliko poručujete i tortu, a ne pravite je sami, što je mnogo jeftinije, cena kilograma se kreće od 1.000 do 2.000 dinara, opet u zavisnosti od toga kakvu tortu želite, koliko ukrasa, fondana, itd.

Sve zavisi od toga koliko glamuroznu proslavu želite, koja igraonica je u pitanju i koliko vam gostiju dolazi, ali u proseku, teško je proslaviti rođendan bez 450-500 evra ukupno!

Često sam čula komentare roditelja tipa:

- Sada smo dali 500 evra za dva i po sata slavlja i nikada više! Pre ćemo otići na neko putovanje za taj novac!

Rodjendan u prirodi Slavlje u prirodi; Foto: Shutterstock

Prosto, mnogim ljudima je danas besmisleno i nemoguće da daju toliko novca za jedan dan slavlja, naročito za manju decu, koja još uvek nemaju svoje drugare i neće se ni sećati ovog dana.

Novac koji treba da izdvojimo za slavlje često prevazilazi mesečnu platu jednog roditelja, pa se zato danas neki odlučuju za slavlje u prirodi, na Košutnjaku, Avali ili u Zvezdarskoj šumi.

Za ovakvo slavlje potrebno je da vas posluži vreme, a na vama je da obezbedite hranu i piće u kakvoj god režiji želite. Na ovaj način proslavićete rođendan pod vedrim nebom, za najmanje pare.

Rodjendan u prirodi Slavlje dvorištu kuće; Foto: Shutterstock

Postoji uvek varijatnta slavlja rođendana kod kuće, koja u poređenju sa slavljem u prirodi iziskuje spremanje kuće pre i posle, pranje svih zaprljanih sudova i neprikidno posluživanje gostiju, ali niste ograničeni vremenom pa slavlje može da traje koliko vi to želite.

Još jedna odlična ideja za proslavu rođendana može da bude iznajmljivanje vikendice nadomak Beograda gde ceo dan možete da gostite rodbinu i prijatelje, ali i ta varijanta zahteva određenu sumu novca koja pretpostavljamo može da bude manja od slavlja u igraonici.

Preporuka svih lekara jeste da deca treba što više vremena da provode u prirodi, pa zašto joj se ne bismo ponovo vratili?

Gde ste vi slavili rođendan svom detetu i koliko ste novca izdvojili, pišite nam u komentarima...

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    17. jun 2019 | 13:10

    Kakve smo budale postali, moja majka je nekada pravila tortu za moj rodjendan i to je to...danas samo neko izmisljanje a deca stalno hoce vise i bolje...i nikad zadovoljni

  • Ljubica

    17. jun 2019 | 15:42

    Sad je prestiz ko ce bolje i skuplje,svi hoce od sebe da naprave neku elitu kao.Mukice skupljaju goste s konca i konopca,a posle kukaju.Zele svi da im neko napravi i podigne atmosferu,da se posle o tome prica da je bilo kao na filmu!Mojoj deci sam slavila u februaru ,u kuci.Dolazili su im skolski drugovi a malo kasnije ubece i najbliza rodbina,jedny torta i kiflice,za drugare sendvici kojima du bili odusevljeni.Bez mnogo buke i galame,bez fokazivanj ikome Sad imaju 43 i 42 god,a drgari se uvek secaju zajednickih rodjendana!

  • Ima se, a lose nam

    17. jun 2019 | 14:27

    A vamo se samo kuka kako se tesko zivi. Nije mi cilj da sad nabrajam jos razne gluposti koje su skuplje i nepotrebne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA