Ovo može da spase vaše dete: Jedna mama došla je na ideju kako da deca budu bezbednija u autu (FOTO)

Veoma je važno vizuelno istaknuti od koje bolesti bolujete i vi i vaše dete u slučaju neke nezgode kada ste sprečeni da se o tome izjasnite svesno

  • 1
otac, deca, dete, porodica, automobil, putovanje porodicno, decja sedista decje sediste Foto-ilustracija: Shutterstock

Premda neki pacijenti nose medicinske narukvice koje upozoravaju na njihova stanja, one lako mogu proći nezapaženo ako su prekrivene odećom, pa kada se dogodi saobraćajna nesreća u kojoj učestvuju deca, ključno je odreagovati brzo kako bi se detetu pružila adekvatna pomoć s minimalnim posledicama.

Budući da osoblju Hitne pomoći u tim trenucima nije poznato ima li unesrećeno dete drugih zdravstvenih tegoba, jedna je majka osmislila genijalni patent koji znatno olakšava i ubrzava stvari.

Australijanka Natali Bel ima firmu “Personalised By Nat”, specijaliziranu za izradu personalizovanih proizvoda. Ova majka petoro dece oglašava svoje proizvode na Facebook-u, a ranije ovog meseca podelila je footgrafiju jedne od svojih kćeri u automobilu sa šarenim dodatkom omotanim oko sigurnosnog pojasa.

Natali je objasnila kako je njezina ćerkica gluva i nosi slušni aparat, zbog čega ne sme da bude podvrgnuta magnetnoj rezonanci u slučaju nesreće. Dodatak na njenom sigurnosnom pojasu upozorava na to.

Ključan za pravilnu brigu o učesnicima nesreće

Majka je došla na ideju pitajući se šta bi se dogodilo da ona nije u mogućnosti tako što da napomene lekarima u slučaju nužde. Stoga je počela da kreira dodatke za sigurnosni pojas s različitim medicinskim dijagnozama, što znači da može prilagoditi svoj proizvod dijagnozi bilo kojega putnika u automobilu.

Neki od primera uključuju Daunov sindrom, autizam, dijabetes i epilepsiju. Natali je za ABC istakla kako oni koji prvi pohitaju u pomoć unesrećenima nisu nužno medicinski radnici, tako da ovaj dodatak za pojas može biti ključan za pravilnu brigu o učesnicima nesreće.

Može se pričvrstiti na bilo šta

Premda neki pacijenti nose medicinske narukvice koje upozoravaju na njihova stanja, one lako mogu proći nezapaženo ako su prekrivene odećom. S druge strane, ovakvi dodaci za sigurnosni pojas mnogo su praktičniji i uočljiviji. Mogu se pričvrstiti na bilo šta, uključujući i školsku torbu.

Natali ovaj koristan proizvod prodaje po ceni od 15 australsijkih dolara. Nakon što se oglasila na Facebooku, brojni su je roditelji odmah zasuli narudžbinama, hvaleći njenu briljantnu ideju.

(Telegraf.rs/net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA