U 61. godini rodila je dete svom sinu i kaže da je sve bilo isto kao kad se porodila pre 30 godina!

Starija žena rodila je zdravu bebu nakon što je bila surogat majka svom sinu i njegovom mužu

  • 26
Baba rodila dete sinu Printskrin: Youtube/Good Morning Britain

Žena stara 61 godinu rodila je devojčicu koja će joj biti unuka jer ju je rodila za svog sina i kaže da joj je trudnoća bila isto kao pre 30 godina kad je prvi put donela dete na svet.

Sesil Eledž je pristala da bude surogat majka za svog sina Metjua (32) i njegovog muža Eliota (29) koji su razmatrali vantelesnu oplodnju posle venčanja 2015. godine.

Iako se poslednji put porodila pre tri decenije, i u menopauzi je već deset godina, Sesil je ubedila ovaj bračni par da će biti podesna da im rodi dete.

Posle niza medicinskih testova, doktori su joj rekli da ima telo četrdesetogodišnjakinje i postala je trudna posle prvog pokušaja. 

Baba rodila dete sinu Printskrin: Youtube/Good Morning Britain

Dvadeset i petog marta ove godine, Sesil je rodila zdravu bebu, Umu Luiz Doerti-Eledž u Omahi.

- U odnosu na prethodnu trudnoću, jutarnja mučnina je bila jača. Bolove sam imala tek pred porođaj, ne ranije. Nisam očekivala ovoliko publiciteta jer zaista smatram da je ovo najnormalnija stvar na svetu - izjavila je Sesil.

Nije joj bio problem ni da se odvoji od unuke jer je rekla kako je davno prestala da ramišlja o deci.

Metju je rekao da im se njihova majka ponudila kao surogat za porodičnom večerom i mislili su da se šali. Kad su otišli u bolnicu da razmatraju opcije, posle obavljenih testova medicinska sestra im je rekla da je to moguće jer su uvideli da je Sesil sasvim zdrava.

Sesil svakodnevno ide na trčanje, vozi bicikl i vežba na spravama. Jedino što je počela da pije estrogen kako bi joj telo ponovo ušlo u menstrualni ciklus.

Sesil se neće u velikoj meri uključivati u vaspitanje njene unuke, ali par je odlučio da se ne seli daleko. Uma se hrani mlekom koje donira prijateljica njenog sina. Metju ostaje kod kuće i brine o Umi dok Eliot radi. Svakog petka, Sesil i njen muž čuvaju dete.

Inače, rizik za trudnoću već počinje kad žena napuni 40 godina, pa su mnogi ljudi na internetu slali podršku i reči oduševljenja hrabroj Sesil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA