≫ 

"Sad me niko neće nazvati jalovom": Pre 30 godina je ušla u menopauzu, a onda se porodila u 78.

Nakon više od šezdeset godina ostvarila joj se najveća želja

  • 8
baba-beba-foto-pixabay Ilustracija Foto: Pixabay

Vremešni indijski bračni par čekao je više od šest decenija na ispunjenje najveće želje, na potomstvo. Snovi su im se ostvarili juče kada su dobili dve zdrave devojčice.

Put do potomstva za Eramati Mangajamu i njenog supruga nije bio nimalo lak, ali nisu gubili veru da će jednog dana imati porodicu. Posle brojnih pokušaja da ostane u drugom stanju, ovoj penzionerki se u 78. godini ostvarila želja.  Zahvaljujući vantelesnoj oplodnji, rodila je bliznakinje.

Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplođenje Foto-ilustracija: Profimedia

Eramati, koja je pre trideset godina ušla u menopauzu kaže nikad nije gubila veru da će jednog dana postati mama. Na odluku da se podvrgne vantelesnoj oplodnji podstakla je 55-godišnja komšinica koja je na taj način zatrudnela.

Upornost i strpljenje su se isplatili. Eramati je rodila zdrave devojčice koje su, budući da su stigle na svet nekoliko nedelja pre termina, težile svega 1,6 kilograma.

sisters Foto: Pixabay.com

- Ne mogu da opišem svoju sreću - kaže najstarija prvorotka na svetu - Sada se osećam kompletno. Moja borba koja je trajala 60 godina konačno je gotova. Sada niko više ne može da me nazove jalovom.

Ako se dokaže da ova Indijka zaista ima 78 godina koliko tvrdi, ona će i zvanično najstarija porodilja na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Busplusije

    6. septembar 2019 | 10:22

    Koja samoživost. Sada je niko neće zvati jalovom, ali će za koju godinicu tu jadnu decu zvati siročićima. Ali koga to interesuje, bitno je da su oni ispunili SVOJ san.

  • Kalimera

    6. septembar 2019 | 11:02

    Bebe su preslatke. Ali dobro da jos nije dementna,pa zna da joj se zelja ostvarila. Ali uz duzno postovanje,skoro nisam cula za vecu budalastinu. Ne zameram ovim starcima,nego doktorima. Gde je njima pamet a i humanost,mogli su bar pre 20 godina da pomognu

  • ...

    6. septembar 2019 | 11:35

    Boze me sacuvaj. Zaista veliki sebicluk. Jadna ta deca. Ona sutra moze da odapne i ko ce njih da cuva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA