Najpotresnija fotografija: Dečak (4) koji boluje od leukemije povraća, a sestrica ga čuva

Mali Beket boluje od leukemije, a njegov otac je u svom Fejsbuk postu ukazao na to koliko dečji karcinom utiče na celu porodicu

  • 37
Beket, dečak, karcinom Foto: Facebook/Beckett Stong

Jednu stvar vam ne govore o dečjem karcinomu, a to je da pogađa čitavu porodicu. Uvek čujete za finansijske i medicinske borbe, ali koliko često čujete za borbe sa kojima se suočavaju druga deca u porodici, zapitao se u Fejsbuk postu otac četvorogodišnjeg dečaka Beketa koji boluje od leukemije.

- Moje dvoje dece je u razmaku od 15 meseci prešlo put od igranja u školi i kod kuće do zajedničkog sedenja u hladnoj bolničkoj sobi. Tada četvorogodišnja ćerka gledala je svog brata kako ide iz ambulante u Urgentni centar. Gledala je desetak doktora kako mu stavljaju masku na lice, bodu ga iglama, ubrizgavaju na desetine lekova u njegovo telo, dok je on bespomoćno ležao tamo. Nije bila sigurna šta se dešava. Znala je samo da nešto nije u redu s njenim bratom, njenim najboljim prijateljem - napisao je Beketov otac koji sa porodicom živi u Dalasu, u SAD.

On dalje opisuje kako je ćerka, nešto više od mesec dana nakon što je njen brat otpušten iz bolnice, posmatrala kako joj se brat muči da hoda, kako se bori da se igra.

- Živahni, energični mali brat, odjednom je postao miran, bolestan i vrlo uspavan dečak. Nikad nije želeo da se igra. Nije razumela kako to da je pre svega ovoga mogao da hoda, ali sada ne može da stoji na nogama ni uz tuđu pomoć. Nije razumela sve te terapije koje je morao da prima da bi povratio snagu. Za nju, to je bilo nešto posebno što je on morao da uradi, a ona nije. Zašto više nisu mogli da odu u svoj omiljeni park sa trampolinama? Zašto on nije morao da se vrati u školu, ali ona jeste? - prisetio se ovaj otac najtežih perioda u svojoj porodici.

U svom postu je dao i objašnjenje zašto su odlučili da vode ćerku sa sobom svuda i zašto su želeli da sve to vidi tako mala.

- Deci je potrebna podrška i zajedništvo i ne smeju da se drže na udaljenosti od osobe koja je bolesna. Najvažnije je pokazati im da neko brine o njima bez obzira na situaciju. Dosta je vremena provodila pored njega u kupatilu, kada se razboleo. Podržavala ga je i brinula se o njemu, bez obzira na situaciju. Danas su još bliskiji. Uvek se brine za njega. Povraćanje između partija igranja. Buđenje da bi povratio. Stoji pored brata i masira mu leđa kad se razboli. Ovo je dečji rak. Uzmi ili ostavi - poručio je Beketov otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    12. septembar 2019 | 21:55

    Nemojte molim Vas više ovakve fofografije!!! Molim Vas TUŽNO, PRETUŽNO, VRLO BOLNO, MUČNO, POTRESNO DO NEBA... Mnogo sam se uznemirila. Ne dao Bog nikome!!!

  • ❤❤❤

    12. septembar 2019 | 22:40

    Neka su sva deca ziva I zdrava na ovom svetu!Andjeli maleni koliko svaka patnja dece boli,stipa za dusu.

  • Bg

    12. septembar 2019 | 22:54

    Uf bre suze me krenuse, tesko Bogami, joj nedaj Boze nikom tu sudbinu. Pomozi da se ovaj mali Andjeo oporavi I izleci ga OCE nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA