Par iz Srbije uprkos razvodu i dalje živi zajedno: "Trenutno nam ovako najviše odgovara"

Prvenstveno, bilo im je teže izvodljivo da se viđaju sa drugim ljudima

  • 12

Bili su u vezi pet godina kad su shvatili da više ne žele da budu zajedno. Međutim, zbog finansijskih problema i brige o svojoj šestogodišnjoj ćerki, i dalje žive u istoj kući.

Milica K. (37)

- Imamo divno prijateljstvo. Jedemo, družimo se, pa čak nekad i idemo na putovanje zajedno. Ali, imamo odvojene spavaće sobe i ne osećamo seksualnu privlačnost jedno prema drugom.

Viđanje sa drugim ljudima nam je u početku bilo čudno i teško izvodljivo. Sad nećemo dovesti novu osobu u kuću sve dok s njom nemamo stabilan odnos. Takođe, imamo i zajednički kalendar prema kom se organizujemo kad želimo s nekim da odemo na sastanak.

Ovakav odnos možda neće trajati zauvek. Dogovorili smo se da je izvesno da se neko od nas iseli ako nađe ozbiljnu vezu. Počeli smo ovakav život iz praktičnih razloga, a sad biramo da ovako živimo - ističe Milica K.

Dete, roditelji, devojčica, ćerka Foto-ilustracija: Profimedia/PhotoAlto A

Borivoje M. (41)

- Teško mi je da opišem koliko mi Milica znači. Iako se još nismo razveli, zovem je "bivšom suprugom" jer termin "supruga" ipak podrazumeva odnos kakav mi više, u određenoj meri, nemamo.

Prošli smo proces u kom smo razmišljali šta je to što je dobro za nas i našu ćerku. Pokušali smo i da živimo i poliamorno, ali u tome nismo uspeli.

I dalje su zastupljene sve uobičajene tenzije zajedničkog života, kao i roditeljstva. Bio sam nervozan u pogledu zabavljanja sa drugim ženama, ali mi je Milica pomogla da to prebrodim.

Zbog cele ove situacije sam shvatio da se veze i odnosi menjaju i razvijaju. Da postoji termin za ovo kroz šta mi prolazimo, verujem da bi više ljudi donelo sličnu odluku - smatra Borivoje M.

Šta vi mislite o ovakvom odnosu? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    23. septembar 2019 | 14:47

    Pa vecina ima upravo takav brak.

  • sims

    23. septembar 2019 | 14:29

    Eto vidite kako moze,a ja sa mojom ozenjen ista spavaćs soba a oči da mi izvadi,samo sikće preti histeriše..

  • notorious

    23. septembar 2019 | 15:47

    Pet godina u vezi, a imaju šestogodišnje dete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA