≫ 

Beograđani otkrili šta misle o dojenju na javnom mestu: Evo kome i zašto to smeta

"Telegraf" je izašao na ulice i pitao građane šta misle o dojenju u javnosti

  • 59

Broj novorođenčadi i odočadi na prirodnoj ishrani je, i pored dokazanih koristi dojenja, sve manji, rečeno na nedavnoj konferenciji u Beogradu povodom Nacionalne nedelje dojenja koja se ove godine biti obeležava od 30. septembra do 7. oktobra, pod sloganom "Podrži dojenje - osnaži roditelje. Sada i ubuduće".

I tako se uveravamo da je dojenje i dalje tabu tema u Srbiji, a posebno ako je ono na javnom mestu.

Dvadeset odsto mama koje su dojile svoje bebe u poslednjih pet godina, nikada nije dojilo u javnosti, dok je deset odsto reklo da su želele, ali se nisu odlučile na taj korak iz različitih razloga, a jedan je i strah od negativne reakcije okoline, rezultati su nedavno sprovedenog istraživanja Centra za mame o dojenju u javnosti u Srbiji.

Kako bismo obeležili Nedelju dojenja, izašli smo na ulice i pitali Beograđane da li im smeta kada majka doji dete u javnosti?

Odgovori su raznoliki, ali iznenadiće vas činjenica da su muškarci mnogo liberalniji od žena kada je ova tema u pitanju.

Pogledajte šta su Beograđani rekli:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARSHAL

    4. oktobar 2019 | 09:59

    Svidja mi se to sto odredjenim ljudima smeta kad majka doji dete na javnom mestu a sa druge strane ne protive se sto starlete/pevaljke i srodne im duše šetaju polu gole po Beogradu.

  • Darko

    4. oktobar 2019 | 09:11

    Sto bi mi to smetalo , to je nesto sasvim normalno, smetaju mi raznorazni cirkusi kao sto su parade srama itd.

  • Mama26

    4. oktobar 2019 | 10:08

    Vise ste naporni sa ovim dojenjem u kavnoszi, dojenje- ne dojenje, osudjovanja ti ne dojis ja sam dojila do 1og osonvne fazon... pustite majke da doje ako hoce ili nece, neka dodje gde zele i ne zele i do kad zele. Nismo svi isti, ne razmisljamo isto i nemamo svi istu potrebu i osecaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA