Hju Džekmen: Najvažnije lekcije o roditeljstvu sam naučio od svog oca

Jedan od omiljenijih glumaca u Holivudu važi za izuzetno požrtvovanog oca

  • 0
Hugh Jackman, Deborra-Lee Furness Foto: Profimedia/Backgrid Australia

Australijski glumac Hju Džekmen i njegova supruga Debora-Li Furnis imaju dvoje dece, 19-godišnjeg Oskara i 14-godišnju Avu, a koje su usvojili nakon što je glumčeva supruga imala nekoliko spontanih pobačaja.

Jedan od omiljenijih glumaca u Holivudu važi za izuzetno požrtvovanog oca, a kako je otkrio je jednom intervjuu, sve što zna o roditeljstvu naučio je od svog tate.

- Roditeljstvo se sada čini vrlo drugačijim. Nikada se ne sećam da su moji roditelji razgovarali sa mnom o tome šta sam želeo da studiram ili na koji univerzitet želim da idem. Ne sećam se ni da me je otac pitao da li sam uradio domaći zadatak. Naučeni smo da sami donosimo odluke. Ali moj otac je uvek govorio o obrazovanju i sećam se da me je tada to jako nerviralo. Sada kad se osvrnem, mislim da je to bilo vrlo "mudro roditeljstvo".

Hju Džekmen i Debora Li Furns Foto: AP/Tanjug

Glumac se prisetio i jedne odluke koju je morao da donese a koja je, ispostaviće se, odigrala ključnu ulogu u njegovoj karijeri.

- Ponudili su mi ulogu u seriji "Komšije"(australijska sapunica), ali istovremeno, istog vikenda, ponuđeno mi je mesto na Zapadno-australijskoj akademiji scenskih umetnosti, koja je važila za prestižnu dramsku školu. Preda mnom je bio izbor da potpišem ugovor na dve godine za seriju ili da idem da učim... Pitao sam oca šta da radim. A on mi je rekao: "Ne mogu to da ti odgovorim. Moraš sam da doneseš odluku." Sećam se da sam ga ubeđivao da mi olakša, samo da mi kaže šta da radim, ali nije posustao. Kad sam rekao ocu da sam rešio da idem u školu, on je rekao: "O, hvala Bogu! Tako sam srećan što si to izabrao!"  Bio sam zatečen i pitao sam ga zašto mi to onda nije rekao, kad je već imao ideju šta treba da radim. Rekao je: "To je bila tvoja odluka. Ali, vrlo je važno da se edukujete i odete u svet sa što je moguće više znanja, Nikad nemoj da prestaneš da učiš."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA