≫ 

"Moj tata je ubio moju mamu. Moj teča mi je ubio tetku, a deda ujnu. Moj sin je izbo svoju devojku"

Nikad više maminog zagrljaja

  • 16
beba foto: pixabay.com

"Moj sin je izbo svoju devojku."

"Moj tata je ubio moju mamu."

"Moj teča mi je ubio tetku, a moj deda je ubio ujnu".

Možete li zamisliti ljude, decu, tinejdžere koji izgovaraju ove rečenice, koji stoje iza ovih sudbina, onako, pred nama u Srbiji, pred nama koji svakog dana čitamo o novom zločinu?

Možete li zamisliti one koji su ostali bez svojih najmilijih zato što neko pronađe nekakav razlog u sebi da oduzme tuđi život? Možete li zamisliti život bebe iz Pančeva čiju je mamu ubio tata jer se "iznervirao".

Ta beba je imala samo 20 dana.

Nikad više maminog zagrljaja.

Možete li zamisliti život majke čija je ćerka jutros iskasapljena kad je ušla u kuću posle smenskog rada?

Kome ta žena da traži pomoć, kako ta žena da sahrani svoje čedo koje je nunala, pazila, mazila, svoje dete koje je učila da bude vredno i pošteno. I jednog jutra neko joj sve oduzme.

Nikad joj se više neće vratiti, jer je dečko zbog "ljubomore" iskasapio i ostavio da umre u sobi, u rano jutro posle treće smene.

I svi oni moraju da nastave da žive.

I svaki put kad dečko ubije devojku, muž ženu, bivši momak bivšu devojku, mi, majke sinova, mi, majke ćerki, sa strepnjom čitamo te vesti i plašimo se.

- Bože, gde se tu pogrešilo, kako da moje dete ne izraste u monstruma koji ne može da veruje u sebe, je l greška u nama, majkama, u kome je? Zašto izrastu momci u one koji ne mogu da prihvate da nisu s nekim u vezi, da ih neko neće, da ih neko više ne voli...

- Kako se desi da ne odgajiš onog kojeg baš briga da li će ga neko zadirkivati i je li mu ta neka devojka u društvu nazvana "kurva". Kako se desi da ti sin sutra zavije u crno sve

- Šta se dešava, umesto da paze i vole žene, oni ih ubijaju

- A kako da sutra ćerku naučim da prepozna potencijalnog psiha?

Sve su ova pitanja koja mi, živi, postavljamo svakog dana jedni drugima, šokiramo se i čudimo šta nam se to dešava u komšiluku.

Pitamo se do čega je, ko je kriv, kako da nešto promenimo, kojim tekstom da smirimo razjareni um i srce, kako da objasnimo da je život najvrednija i najsvetija stvar na ovom svetu?

Taj život čoveka, koji se gradi 9 meseci u utrobi majke, pa onda godinama razvija u jedinku, jedno biće voljeno i srećno...

Ima li išta vrednije od života?

Nema.

(S.O.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. oktobar 2019 | 13:41

    Kad decu tj. buduce devojke,momke,majke,oceve vaspitava rijaliti program nista bolje ne ispadne na kraju

  • Pera

    13. oktobar 2019 | 14:12

    "Zašto izrastu momci u one koji ne mogu da prihvate da nisu s nekim u vezi, da ih neko neće, da ih neko više ne voli..." Evo gospodjo, ja sam prihvatio da me bivsa vise nece, ne voli, ali nisam prihvatio da je nasem detetu oduzela pravo da vidja oca punih 14 godina, da mi je oduzela pravo da zivim u stanu svojih roditelja u koji se uselila a mene izbacila u podstanare (sve legalno), pravo da nemam pojma na sta se trosi 50% moje plate koje joj mesecno sleduje na ime deteta ... Da neko slucajno nije pomislio da pravdam ili razumem ubice, iako sam svestan da to tako moze da izgleda, ali zbog par desetina budala kojima se daje stalno na znacaju, svi smo ostali normalni obelezeni. Dosta mi je vise da me gledaju kroz Milosevica ubice zena i dece, i dosta mi je da u nadleznim institucijama slusam recenicu "jao strasno sto ne vidjate dete ali pogledajte sta rade ovi VASI!" ...

  • Jelena

    13. oktobar 2019 | 14:20

    Ja ne znam ali jer mora o smrti svaki dan u novinama.Ako nije nedaj Boze neka poznata osoba, sto je uredu o tome pisati, vi iskopate nekoga u nekom selu?Samo da sto veci crnjak? Pa jel mora to? Nemora,nego forsirate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA