≫ 

Katarina Žutić: Gledaju na vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu, decu i muža

Srpska glumica iskreno o položaju žena

  • 8
Katarina Žutić

Foto: Nikola Tomić

Proslavljena glumica i odnedavno reditelj Katarina Žutić objašnjava da se svojim radom bori za jednakost polova i bolji položaj žena. Ona ističe da je zabrinjavajuće što je i dalje tabu tema da žena može da ima uspešnu karijeru i porodicu.

“To jeste danas činjenica – gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu, decu i muža. Opet, s druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, i ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga, ili ima karijeru. Ta podela u krugu porodice, ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je negde moja mislija”, rekla je glumica za Blic.

Komemoracija, Milena Dravić

Foto: Nikola Tomić

“Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio”, objasnila je Katarina Žutić.

Nakon što je režirala predstavu „Noževi u kokoškama” koja se bavi pitanjem prava žena, Katarina je dobila ulogu u novom filmu „Svetozar Miletić” koji se trenutno snima i u kome takođe glumi snažnu ženu. Kako je rekla, va tema je deo i njene lične borbe.

Video: Zbogom, moj dragi, dobri druže: Ceca Bojković se oprostila od Predraga Ejdusa

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čovek

    17. oktobar 2019 | 09:24

    Položaj žena u društvu nije upitan. Uspešna osoba se ne gleda po polu već po svojim sposobnostima. Svi smo jednaki u "životnoj utakmici". Ostalo su pokušaji odlaska u extreme poput feminizma ili sexizma...

  • Муж ко пуж

    17. oktobar 2019 | 09:43

    Ви се КАО борите за "једнакост" а уствари хоћете да нас потчините себи,и у томе сте веома успешне,и ваша права су много већа него наша.И,наравно КАД СИ СУПРУГА И МАЈКА,нормално је и природно да ти је већа цена и тад си права ЖЕНА. Једино ако те Бог призвао да будеш МОНАХИЊА,онда те могу сматрати за нешто НАЈЧАСНИЈЕ И НАЈУЗВИШЕНИЈЕ.(изволте "феминисткиње" па лупајте минусе,да видимо колко вас има и да плачемо што је близу СТРАШНИ СУД)

  • Perke

    17. oktobar 2019 | 09:28

    Pa, ljudi su u pravu, Kaca..i jesi manje zena bez djece..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA