≫ 

Bili su 8 puta na ultrazvuku i sve vreme su im govorili da će dobiti devojčicu, kad ono...

Par koji je mislio da će dobiti treću devojčicu bio je šokiran kada su na porođaju shvatili da će dobiti dečaka!

  • 7
trudnoća rode bebe

foto: pixabay.com/Telegraf

Dvadesetosmogodišnja Sara Hini i njen godinu dana stariji suprug Vilijam Govan mesecima su opremali dečju sobu i kupili apsolutno sve u roze boji - od ćebadi, jastučića, benkica, odeće, pa je čak i krevetić u roze boji jer na ultrazvuku nije bilo sumnje - beba je bila devojčica.

Bebu su sve vreme oslovljavali "mlađom sestrom" pred druge dve devojčice.

Čak osam različitih pregleda ultrazvukom pokazalo je da će par dobiti devojčicu, pa ni ne čudi što su doživeli šok kada su samo par sati pred porođaj shvatili da je beba zapravo dečak.

- Kada sam saznala da ću opet dobiti devojčicu bila sam jako srećna. Imala sam već dve devojčice, većina mojih prijateljica takođe ima devojčice i nikada nisam bila u društvu dečaka, pa ni ne znam kako treba sa njima. Zanimljivo je da je moja najstarija ćerka jako želela brata, pa sam je ja smirivala i rekla da će biti zabavno sa još jednom sestrom. Upravo smo zato već pripremili sobu i stvari jer smo sa devojčicama išli u šoping želeći da ih maksimalno uključimo u priču.

Kako je trudnoća odmicala, dva različita lekara su joj radila ultrazvuk i, prema njihovim rečima beba u stomaku je definitivno bila devojčica.

Međutim, kada je porođaj krenuo, samo par dana pre predviđenog termina, konačni ultrazvuk je ustanovio da je u pitanju dečak.

- Nisam mogla da verujem. Krv mi se sjurila niz vene. Nisam mogla da pričam narednih nekoliko minuta.

Što je najgore bila je sama jer je njen suprug odveo devojčice u obližnji park dok traje pregled, pa je čak i snimila njegovu urnebesnu, emotivnu reakciju.

- I kada je došao na svet tražila sam nekoliko puta da mu provere pol. Definitivno je bio dečak i bio je savršen! Ne bih menjala ovo iskustvo ni za šta na svetu. - rekla je Sara za "Dejli mejl".

Da li ultrazvuk zaista može da pogreši?

 

Trudnoća, Ultrazvuk, Embrion, Fetus, Pol bebe, Trudnica, Ginekolog, Akušer,

Foto: Shutterstock

Ultrazvuk nije uvek pouzdan, pa ne može baš 100 odsto odrediti bebin pol. Na primer, ako beba leži u čudnom položaju ili se previše pomera, teško je videti da li je muško ili žensko. Ultrazvuk koristi visoku frekvenciju kako bi stvorio sliku materice na ekranu.

Zato se otkrivanje pola događa tek između 18. i 22. nedelje kada sonograf može preciznije da odredi pol bebe. U tom trenutku se već mogu pokazati primetne anatomske razlike u genitalijama, ali sve se opet svodi na znanje onog ko gleda i njegovu interpretaciju slike.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @@@@

    11. novembar 2019 | 13:32

    Nistaa novo, za moju sestru su do 8mog meseca govorili da je decak 😁

  • Duki

    11. novembar 2019 | 15:00

    Moje drugo dete su do kraja porodaja nazivali 100 % Decak posto smo imali devojcicu radovali smo se kupili smo sve za decaka kolica krevetac ali najtuznija sam bila sto sam morala da je izvedem u plavom odelcetu za decaka i plavoj korpi jel decak je bila PRELEPA DEVOJCICA .

  • Discovery

    11. novembar 2019 | 17:16

    I za svima nama poznatu osobu su govorili dok je bila u stomaku da je žensko, kad se rodila rekli žensko, dok je išla u školu govorili žensko. Prestali su da govore kad je kući dovela devojku. Tek tad su videli da su svo vreme grešili. 🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA