Da li biste ostavili cigarete zbog osobe koju volite?

Čak 64 odsto ispitanika je povremeno imalo neslaganja sa svojim partnerom u vezi sa konzumiranjem cigareta, u isto vreme 67 odsto ispitanika veruje da je za ostavljanje cigareta važna podrška najbližih i članova porodice

  • 14

- Odlazimo zajedno u bioskop, da gledamo film i onda on izađe da zapali cigaretu. Moram da priznam da mi je to baš smetalo - kaže Marijana Stefanović, nepušač i #unsmoker koja je prihvatila izazov da pomogne svom partneru da promeni svoje navike na bolje.

Čak 64 odsto ispitanika je povremeno imalo neslaganja sa svojim partnerom u vezi sa konzumiranjem cigareta, pokazali su rezultati istraživanja koje je obuhvatilo 1.000 pušača, nepušača, bivših pušača i korisnika alternativnih proizvoda o raspoloženju okoline prema pušačkim navikama u Srbiji. Istraživanje je sprovedeno u okviru kampanje “Unsmoke Your World” kompanije Filip Moris, koja zastupa budućnost bez duvanskog dima.

Prema istim rezultatima, 67 odsto ispitanika veruje da je za ostavljanje cigareta važna podrška najbližih i članova porodice.

Phillip Morris Unsmoke kampanja Foto: PMI

- Trudila sam se da mu objasnim da od želje za cigaretama ’žmuri’ na sve te lepe trenutke koji ne mogu da se vrate - kaže Marijana koja je podržala #unsmoke inicijativu i svog partnera da napravi bolji izbor.

- Nisam sigurna da li je tu svoju naviku promenio zbog mene, ali svakako znam da je uradio najbolje za sebe - zaključuje Marijana.

Unsmoke je kampanja kojom kompanija Filip Moris (Philip Morris) širi svoju viziju budućnosti bez duvanskog dima. Poruka svim pušačima, nepušačima, njihovim porodicama i prijateljima je nedvosmislena - ako ne pušiš, ne počinji. Ako pušiš, prestani. Ako ne prestaneš, promeni.

Sve inspirativne #unsmoke priče podeljenje su na Instagramu (philip_morris_rs), Facebook stranici Philip Morris Serbia kao i na globalnoj stranici www.unsmokeyourworld.com

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    14. novembar 2019 | 17:34

    Pušsči nisu svestni koliko smrde.

  • Pp

    11. decembar 2019 | 12:45

    Pušači su zavisnici koji ne ostavljaju cigare ni zbog dece... trudnice svesno truju svoje bebe u stomaku a kamoli tudje, nemaju osećaja ni prema kome. To su najsebičniji i najlabilniji ljudu.

  • Veki

    24. novembar 2019 | 20:23

    dok covek sam ne odluci nema nista. mene je muz podrzavao stalno, bodrio. prestanem neko vreme i onda mi se odjenom toliko pusi pocnem ponovo. nekada ne zapalim danima iako uvek imam cigare u tasni,kolima,kuci. onda dodje period da popusim kutiju na dan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA