Najpametniji izbor: Idealan i pristupačan novogodišnji poklon koji će oduševiti svakog mališana

Igračke koje su za ceo život

  • 0
Lidl igracke Foto: Milena Đorđević

Iako je tek sredina novembra, dok trepnemo stižu praznici, ali i nedostatak vremena za odabir adekvatnih poklona. Tako se često izbor svede na nešto što nam je pri ruci ili usput, a ne nešto smisleno čemu će se vaše dete zaista obradovati.

Igračke su svakako glavni izbor kada je u pitanju izbor poklona za dete, ali i najveći izbor radosti kod dece. Međutim, da li ste ikada razmišljali o drvenim igračkama koje su sve popularnije u svetu, a uveliko su se vratile u modu kada je u javnosti iznet niz dokaza zašto plastične igračke nisu zdrave za decu.

Lidl igracke Foto: Milena Đorđević

Evo samo nekoliko razloga zašto treba da kupovinu plastičnih zamenite drvenim igračkama:

Drvene igračke podstiču kreativnu i maštovitu igru kod dece, istovremeno razvijajući kognitivno razmišljanje pri rešavanju problema. Zbog svoje prirodne teksture stimulišu čula deteta, koje ima potrebu da ih dodiruje, oseća, pa samim tim istražuje.

Drugo, drvene igračke znače da će i vaše dete moći da koristi isti predmet na više različitih načina, što je od velike važnosti za izgradnju koordinacije ruku i očiju.

Treće, drvene igračke ne zagađuju vaš dom neželjenim hemikalijama, za razliku od plastičnih koje sadrže toksine koji ne bi trebalo da se nalaze u blizni vašeg deteta koje obično kada je malo želi sve da stavi u usta.

Najzdravija igra za mališane

Lidl igracke Foto: Milena Đorđević

Igračke od prirodnog materijala, drveta pružaju jedan od najzdravijih i najsigurnijih vidova igre za vaše mališane, a ponajviše utiču na njegovu kreativnost. Sa tim se slaže i Snežana Milanović, diplomirani fizioterapeut i senzorno-integracijski pedagog koja ističe da je ovo jedan od najboljih izbora za poklon.

- Sa sazdrevanjem motoričkih, čudnih i perceptivnih funkcija u detetu, javlja se funkcionalna igra. S jedne strane dete ispituje svoje funkcije, a sa druge karakteristike objekta. Drvene igračke upravo to omogućavaju i tako pomažu razvoj funkcionalne igre. – rekla je i preporučila drvene igračke iz Lidla koje je nazvala „visokokvalitetnim jer svojim karakteristikama doprinose razvoju dece“.

Lidlove drvene igračke od 18. novembra u prodaji

Lidl igracke Foto: Milena Đorđević

Lidlove igračke koje nose oznaku FSC sertifikata napravljene su od drveta iz održive sadnje i ispunjavaju najviše standarde kvaliteta, a plastični elementi ili metalni detalji pravljeni su isključivo od materijala bez štetnih materija. Takođe, bojene su premazima sa lakovima bez rastvarača i bojama na vodenoj osnovi, tako da roditelji mogu da budu bezbrižni ukoliko malo dete ponekad igračku stavi u usta. Pored toga, igračke koje poseduju sertifikat TÜV Rheinland (srp. TUV Rajnland) proverene su na bezbednost i nose oznaku usaglašenosti za sertifikovane igračke.

Lidl igracke Foto: Milena Đorđević

One su i ove godine u Lidlu po povoljnim cenama - od ponedeljka, 18. novembra. Bilo da se radi o drvenoj kuhinji, kućici za lutke ili kockicama za slaganje, ove igračke aktiviraju sva čula, a ujedno su dugotrajne i održive.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA