• 2

Naša voditeljka progovorila o problemima sa tinejdžerima: "Nikada ne odustajte od razgovora"

Voditeljka Snežana Dakić objavila je fotografiju sa ćerkom i progovorila o problemima s kojima se susreću roditelji tinejdžera

  • 2

Snežana Dakić je objavila fotografiju na kojoj pozira sa ćerkom koja drži zapušene uši, verovatno ne želeći da sluša savete majke, kao i svako dete u tim godinama.

Tom prilikom voditeljka je prokomentarisala tinejdžere i probleme s kojima se susreću kako roditelji tako i sama deca.

- Kada dođe vreme za škakljive teme: o telesnim promenama, zaljubljivanju, prvom poljupcu ili svađi sa drugaricom, naši tinejdžeri obično odbijajju da nas saslušaju. Prevrću očima, pokrivaju se ćebetom preko glave, napuštaju prostoriju ili naprosto zapuše uši.

- To je sasvim normalna reakcija za njihov uzrast. Važno je odabrati pravi momenat za priču: kada su opušteni i dobro raspoloženi, kada niste u prepirci ili u sukobu. Najbolje je kad se oni otvore i iniciraju temu, tada su najspremniji za razgovor. Tada ih obavezno saslušajte, bez prekidanja i kritike. A tek potom recite svoje mišljenje, napisala je Dakićeva i dodala:

Snežana Dakić

Foto: Instagram/snezanadakic

- Iako će nam često izgledati kao da pričamo u prazno i da naši saveti i uputstva na njih ne ostavljaju nikakvog traga, posle određenog vremena, primetićete da su ih usvojili kao deo svog stava i ponašanja. Dakle, ne poričite njihovu reakciju otpora, ona dolazi zbog stida, ali ne odustajte od razgovora. I te kako vredi, zaključila je Snežana Dakić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Logika

    Ha, ha, a što se ova baba dama zamišlja, koji je ona faktor na tv, eu. Ko se još modira, a u šta se ona ama baš ništa nerazume.

  • reklam

    Hahaha a bitno da ima reklama za Allways 😂

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima