≫ 

Jelisaveta Orašanin o teškoj borbi: "Više od svega smo želeli dete, ali to nije bilo izvodljivo"

Srpska glumica Jelisaveta Orašanin otkrila je da njen put do majčinstva nije bio lak

  • 2
Miloš Teodosić, Jelisaveta Orašanin

Foto: Instagram/mojicevic.bane

Jelisaveta Orašanin sa košarkašem Milošom Teodosićem danas ima devetomesečnu ćerku Petru.

Glumica je za magazin "Hello" otkrila kako put do majčinstva nije bio lak jer je morala da se podvrgne vantelesnoj oplodnji, a svoje iskustvo deli sa javnosti kako bi pružila podršku drugim ženama koje prolaze kroz to.

- Više od svega smo želeli dete, ali zbog trombofilije, koja izaziva zgrušavanje krvi, to nije bilo izvodljivo. Srećom, medicina je napredovala, podvrgla sam se vantelesnoj oplodnji i prošla pravi mali hormonski rolerkoster, ali danas imamo Petru. Priča sa srećnim krajem, što je jedino važno. Mnoge žene suočavaju se sa istim problemom, ali je najvažnije ne gubiti nadu i biti uporan, rekla je Jelisaveta za magazin "Hello".

Trombofilija predstavlja sklonost ka nastanku krvnog ugruška (tromba) koji nastaje kao posledica urođenog i/ili stečenog poremećaja zgrušavanja krvi. Tako nastali tromb može da začepi krvni sud što dovodi do venske/arterijske tromboze.

Jelisaveta Orašanin

Printskrin: Instagram/jagodenamagli

Postoje studije koje trombofiliju povezuju sa uzrocima primarnog steriliteta (što je nemogućnost zatrudnjivanja uopšte), kao posledice mnogobrojnih krvnih ugrušaka koji se stvaraju na endometrijumu i sprečavaju implantaciju embriona.

Jelisaveta se porodila u februaru 2019. godine, a u braku sa Teodosićem je nešto više od dve godine. Pre toga su se zabavljali šest meseci.

Video: Jelisaveta Orašanin u centru pažnje, sa tribina bodrila Tea

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fenix

    22. novembar 2019 | 15:25

    Pa lako za tebe kad imaš pare,ljude i kad si poznata. Ja imam trombofiliju, šesti put sam trudna,prirodno i napokon uspešno, jer se bockam i na terapijama sam svakakvim, ali dok sam otkrila problem prošlo je 11 mučnih godina i bezuspešnih trudnoća. To treba da spada u osnovni pregled, ali neeeee, pošto država ne radi te analize nego moraš privatno da daš 100-200€ pa da otkriješ, a i tek ako pobaciš par puta, e onda kao pa uradi i ove dodatne analize. To nije bolest i to ima pola sveta, zo je stanje krvi, samo nekom treba nekom ne terapija,zavisi od tipa trombofilije, tako da žene, ako imate muku, proverite i to!

  • Logika

    22. novembar 2019 | 22:37

    Uh sine, dobro da ste uspeli i moj sin nema još a godine idu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA