≫ 

Kim Kardašijan prvi put o brojnim operacijama koje je imala nakon porođaja: "Organi su mi se gasili"

Nakon što je iznela dve trudnoće roijaliti zvezda Kim Kardašijan imala je brpjne komplikacije sa zdravljem

  • 2

Kim Kardašijan je majka četvoro dece, ćerke Nort i sina Sejnta koje je rodila prirodnim putem i ćerke Čikago i sina Psalma koje je dobila preko surogat majke.

Tokom svoje prve trudnoće Kim je imala stanje nazivano preeklampsija.

Preeklampsija je stanje koje se javlja samo u trudnoći i to u uglavnom u drugoj polovini trudnoće. Predstavlja komplikaciju koju karakterišu visok pritisak, otoci i belančevine u mokraći. Može biti blaga i teška. Blag oblik preeklampsije se odražava u manjem skoku pritiska uz osrednje otoke. Teži oblik može ugroziti i bebu i majku jer dolazi do problema po rad jetre i bubrega žene, a u najtežem obliku, i do anemije.

Nakon rođenja prvog deteta placenta nije izašla po porođaju već je srasla u njenoj materici. Nakon toga Kim je želela drugo dete, ali je zbog zdravstvenog stanja sve bilo jako neizvesno.

- Preeklampsija je stanje u kojem majčini organi počinju da se gase. Jedni način da se ovome stane na put je porođaj, pa su me preveremeno porodili u 34 nedelji trudnoće. Nort je imala samo 1.800 g. Porodili su me 6 nedelja ranije- , rekla je Kim.

Kim Kardašijan Foto: Instagram/kimkardashian

Nakon porođaja placenta je ostala u Kiminoj materici i urasla u nju, a Kim upozorava da se nekada žene umirale zbog toga.

U drugoj trudnoćoi bila je ista situacija.

- Nakon ove dve trudnoće morala sam da se podvrgnem čak pet operacija koje su morale da srede sve ono što je u mom organizmu bilo narušeno tokom trudnoće. Tada sam doktore pitala da li bih smela još jednom da zatrudnim, a oni su mi rekli da ni ne pomišljam na to- priseća se Kim.

Kim Kardašijan sa ćerkom Nort Vest Foto: AP/Tanjug

Nakon svega Kim je dobila još dvoje dece preko surogat majke, a danas kaže da je zahvalna na njima bez obzira na to kako su došli na ovaj svet.

- Opet bih prošla kroz sve bolove koje jesam da bih došla do svoje dece. Sve je bilo vredno njih-, zaključila je ona.

Video: Koliko si narcis od nula do Kim? Kardašijanke počele da se druže sa svojim dvojnicama

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA