Devojčica (4) pomogla mami da se porodi kod kuće: Ušla je u bazen i uhvatila brata za ručicu

Neverovatna hrabrost i želja da dočeka svog mlađeg brata

  • 5

Porođaj u bazenu sve je popularnija metoda donošenja bebe na svet. neki tvrde da voda trudnicama donekle olakšava bolne trudove.

Na takav porođaj odlučila se i Ejpril Vajld, koja je imala najslađu moguću pomoć u tim trenucima.

Naime, njena četvorogodišnja ćerka je sve vreme bila s mamom, a u jednom trenutku je i sama ušla u bazen kako bi pomogla da njen brat dođe na svet. Tako je ga je uhvatila za ruku čim je ugledao svetlost dana.

Ejpril je inače instruktorka hypnobirthing-a, odnosno rađanja uz hipnozu i trudničku jogu, a ono što je presudilo da se porodi kod kuće je bila i njena želja da bude okružena samo najmilijima.

Malena River je i pre početka porođaja obukla kupaći kostim i bila spremna da pomogne.

- Bila je fascinirana time i bilo mi je drago što sam je uključila u sve. Želela sam da porođaj doživi kao nešto prirodno, a ne zastrašujuće - rekla je Ejpril.

Budući da je ovo treći sin, River nije prisustvovala rođenju prvog brata jer je slučajno zaspala. Ovoga puta je bila vrlo odlučna u tome da sve želi da doživi.

- Rekla mi je da želi da se probudi i drago mi je što se sve odigralo na vreme jer mislim da je za nju to bio sjajan trenutak povezivanja s bratom - rekla je majka koja se plašila da će za River to sve biti neprijatno - Stalno je pitala šta može da uradi da pomogne. Bila je u pidžami, ali vrlo brzo se presvukla i sama došla u bazen. Tek kada sam videla fotografije sam shvatila koliko je bila uključena u sve.

Devojčica je sve vreme pratila savete babice.

- Naravno, da je bilo nekakvih problema, zamolila bih supruga da je odvede da se ne preplaši, ali je na kraju sve ispalo sjajno! Nikada neću zaboraviti njeno lice kada je Grejson stigao na svet. Ona sama ne prestaje da priča o tome - zaključila je Ejpril.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA