≫ 

Odnose grip kao od šale: Uz pomoć ovih sastojka zaista možete da izlečite prehladu deteta

Tokom zimskog perioda deca često oboljevaju od sezonskih virusa koji u kombinaciji sa bakterijama mogu da izazovu ozbiljnije probleme

  • 0
prehlađeno dete, prehlada, grip, virus

Foto: Shutterstock

Srećom, postoji dosta brzih i jednostavnih recepata koji mogu vaše mališane da sačuvaju od gripa.

Važno je da sledeće prirodne lekove pravilno pripremate i da ih koristite baš kao što je propisano. Takođe, povedite računa da vaše dete nije alergično na neki od sledećih sastojaka.

Mleko sa lukom

 

Iako vam se možda čini odvratnim, imajte u vidu da se luk efektivno bori sa prehladom, gripom i visokom temperaturom. Da biste pripremili ovaj napitak potrebno je da odvojite tri male glavice crnog luka i pola glavice belog, iseckate ih a zatim sipate u jedan litar mleka. Potom mleko kuvajte sve dok se sastojci ne omekšaju, sklonite sa ringle i procedite. Možete dodati malo meda kako biste poboljšali ukus

Sok od ananasa

 

Ananas sadrži sastojak pod nazim bromelain koji ima snažno antiupalno dejstvo. Sok od ananasa može da smanji lučenje sekreta u grlu i da ublaži prehladu. Najbolje bi bilo da u sok ubacite đumbir i med.

Visoka, Povišena, Temperatura, Toplomer, Grip, prehlada, Dete, Deca, Bolesno dete, Groznica

Foto-ilustracija: Profimedia

Napitak od đumbira i maslinovog ulja

 

Ovaj moćan lek je jednostavno napraviti, pre svega jer se sastoji od namirnica koje sigurno imate kod kuće. Potrebno je da pomešate malo brašna, med i maslinovo ulje i đumbir. Dobijenu smesu postavite na salvetu, a potom postavite na grudi vašeg deteta otprilike tri sata pre spavanja.

Zlatno mleko sa kurkumom

 

Zlatno mleko je prirodan lek protiv prehlade koje se godinama koristi u Indiji, a poznato je po svom antiupalnom dejstvu. Da biste ga napravili potrebno je da zagrejete mleko, a potom dodati kašiku kurkume. Popijte ga pre spavanja.

So na stopala

 

Zagrejte malo soli u mikrotalasnoj pećnici ili u šerpi. Vodite računa da na bude previše vruća da ne biste izgoreli kožu deteta. Postavite zagrejanu so na stopala vašeg mališana i previjte krpom ili zavojem. Treba da odstoji dok se ne ohladi, a potom so uklonite sa nogu i obavezno mu obucite čarape.

Pomešajte bananu, vodu i med

 

Ovaj napitak je odličan protiv bronhitisa. Prvo zagrejte malo vode, oljuštite bananu i miksujte je sve dok ne dobijete glatku masu, poput pirea. Sada pire sipajte u šerpu i dodajte vrelu vodu i med. Za najbolje rezultate sipajte kašičicu sode bikarbone.

(Telegraf.rs/K.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA