≫ 

"Nakon pogibije brata i snaje, niko u porodici nije želeo da uzme njihovu decu, predlagali su dom"

Porodična priča koja je dirnula mnoge...

  • 2

Jedan čovek iz regiona objavio je svoju sudbinu na sajtu Ispovesti.com.

Njegov brat i snaja poginuli su u saobraćajnoj nesreći, a o njihovoj deci niko od braći i sestara nije želeo da se stara. Kada su deca odrasla svi su se, prema njegovim tvrdnjama, ljutili kada su uzeli imovinu koja je pripadala njihovoj pokojnoj majci.

Njegovu ispovest vam prenosimo u celosti:

- Kad su mi brat i snaja nastradali u saobraćajnoj nesreći, njihov sin je imao tri godine, a ćerkica nepunih godinu dana. Ja sam imao ćerkicu od 8. meseci, i žena mi je bila trudna sa našim sinom. Snajini braća i sestre i naš brat i naša sestra se nisu ponudili da ih uzmu (njih šestoro), čak je jedna snajina sestra, rekla da bi im bilo najbolje u dom da idu, a ostali su se složili. Ja sam ćutao skoro sve vreme, a onda sam ustao i uzeo bratanca za ruku i rekao: - Dođi, ja ću da brinem o tebi. Kako bude mojoj deci, biće i vama-. A ženi sam rekao: -Uzmi tu malu i idi kući- napisao je on i dodao:

- Većina njih mi nikad ništa nije dala za decu, ali su se ljutili kad su deca uzela nasledstvo njihove majke (tad su već odrasli i ja se nisam mešao u njihovu odluku). Uzeo bih ja njih da izdržavam, i da je još neko hteo da ih uzme, ali sam ogorčen jer su svi oni hteli radije da ih daju u dom, nego da ih uzmu. Hvala Bogu, deca su u životu uspela i bez njih, a ja sam ponosan i na bratovu i na moju decu- napisao je on.

Socijalni radnik i dete, Depresija, Porodica, Razvod, Zlostavljanje dece, Nasilje, Pedofilija, dete, deca, tužno, plače Foto: Profimedia

Ispovest je izazvala mnogo komentara podrške zbog poteza ovog čoveka.

- Kao neko ko je u domu bio više od 15 godina (da naglasim, roditelji su mi dobro i dan danas su živi, samo su malo kasno shvatili da ipak ne žele dete), mogu samo ovo da ti kažem: Učionio si više nego što misliš kad si ih uzeo kod sebe- napisao je jedan komentator.

- Ja sam u šoku kad sam pročitala da najbliža familija želi da pošalje dečicu u dom. Kakvi su to ljudi? Tebi čoveče svaka čast i mišljenja sam da bi svaki čovek koji ima trunke ljudskosti u sebi postupio kao ti- bio je drugi komentar.

- Moja baba i njena sestra su završile u domu pored oca, ujaka, i dve tetke po ocu koje su bile udate i ceo život bez dece- bio je treći komentar.

Video: Posetili smo Prihvatilište za decu na novoj adresi

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    1. januar 2020 | 15:58

    Po osnovu nasledstva imaju pravo a majčin deo i uradili su ispravno, a posebno prema rodbini koja je prema njima neljudski i nehumano postupila. Stricu koji ih je odgajio i strini svaka čast. Pošto su sada odrasli ljudi, verujem da znaju i da će znati to da cene.

  • Ena

    1. januar 2020 | 17:00

    Mene nista nemoze iznenaditi pogotovo u ova sadasnja bolesna vremena.To pre je i bilo neko vreme postovanja i osecanja a danas je vreme samohranih majki pa i ponekog samohranog oca gde druga strana i ne brine i ne pita za dete vec zivi svoj zivot.Tako da stricevi ujne tetke i ostala mnogobrojna rodbina brine samo o nasledstvu i to ih pogadja a ko ce odgajati decu to nije bitno tu je drzava da brine.Zalosnooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA