≫ 

Pevačica nakon propalih veza traži nepoznatog donatora sperme: "Vreme mi ističe"

Britanska pevačica Šeril Kol je odlučila da proširi svoju porodicu. Za to joj neće biti potreban muškarac jer planira da koristi donorsku spermu

  • 6

Nakon raskida sa 10 godina mlađim Lijamom Pejnom, sa kojim ima dvogodišnjeg sina Bira, 36-godišnja pevačica Šeril Kol je javno istakla da želi da zatudni uz pomoć banke sperme i vantelesne oplodnje.

Kako kaže, posle neuspeha u pronalaženju pravog partnera, sada je spremna da pokuša inseminaciju sa spermom nepoznatog donatora.

Pevačica, koja trenutno ima ulogu sudije u popularnom Bi-Bi-Si šou "Najbolji plesač" (The Greatest Dancer), kazala je da bi želela da ima još najmanje dvoje dece.

Šeril je u razgovoru za magazin Times rekla:

- Da sam u svojim dvadesetim godinama verovatno bih razmotrila još opcija i čekala bih- kazala je ona, aliudirajući na svoje tridesete godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Cheryl (@cherylofficial) on

Iako je ova tema i dalje tabu u Srbiji, istina je da mnoge žene u svetu se odlučuju na vantelesnu oplodnju sa doniranom spermom.

Ne želeći da se odreknu majčinstva, 44-godišnja pevačica Natali Imbrulja je prošle godine rodila svoje prvo dete, sina Maksa, uz pomoć banke sperme.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mónica Cruz (@monicacruzoficial) on

Takođe sestra Penelope Kruz, Monika, priznala je da je svoje prvo dete začela uz pomoć banke sperme, a odlučila se za to jer se plašila da će prekasno naći partnera sa kojim bi mogla da ima dete. Lepa Monika je imala 36 godina kada je rodila ćerku Antonelu, 2013. godinu.

Sve veći broj žena u svetu koje koriste spermu donora

Broj rođenih beba uz pomoć korišćenja sperme se uvećao za trećinu, u poslednjih pet godina.

Kada posete banku sperme, žene uglavnom ne mogu da dobiju sve podatke o donatoru. Međutim, u nekim zdravstvenim institucijama su dostupne glavne informacije među kojima su visina, težina, boja kose i očiju, kao i godine, nacionalnost, zdravstveni karton, bračni status ali i podatak da li muškarac ima decu. Neke klinike idu korak dalje pa omogućavaju više detalja, kao što je fotografija donatora kada je bio beba.

U Srbiji je u maju mesecu 2019. godine otvorena Banka reproduktivnih ćelija u Beogradu, a zanimljivo da se prvih 15 dana niko nije javio da donira spermatozoide i jajne ćelije. Nadamo se da je situacija sada bolja, te da će na ovom mestu konačno postojati mogućnost da žene bez partnera postanu majke, a da ne moraju zbog te odluke da posećuju inostranstvo.

(Telegraf.rs/Kristina Milošev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuj sam

    4. januar 2020 | 14:56

    Doniram i ugradjujem,nepoznat sam ti i ne naplacujem prvi put 😁

  • DARKO 100%

    4. januar 2020 | 13:58

    Zmaj od Sipova je veoma plodan kao nhegov bik rudonja

  • Betmen

    4. januar 2020 | 17:51

    Ja cu da ti dam seme.. Crn sam i visok.. jak kao stena. Moze i prirodnim putem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA