≫ 

Neuzvraćena ljubav najviše boli: "Imaću bebu sa bivšim, ali on ne želi da budemo porodica"

"Kako trudnoća odmiče sve više se osećam loše. Tužna sam, a moje nesigurnosti se gomilaju..."

  • 13
Strast, Seks, Problemi, Svađa, Briga, Zabrinutost, Ljubav, TAMABEPA, Preljuba Foto-ilustracija: Profimedia

Ima 30 godina i želi da se "skrasi" i osnuje porodicu. Prošlog proleća je upoznala muškarca koji ima dete iz prethodnog braka.

- Dobro smo se slagali, ali nakon nekoliko meseci, raskinuo je našu vezu bez upozorenja. Loše sam to podnela, a onda je nastao dodatni haos kad sam saznala da sam trudna. Rekla sam mu i odlučili smo da ne abortiram - izjavila je mlada žena koja je želela da ostane anonimna i dodala:

- Viđam ga nekoliko puta sedmično, a kupili smo i kuću. Međutim, raspravljamo se oko toga što on ne nalazi vreme da izgradimo naš emotivni odnos. Iako je često ljubazan i pažljiv, ujedno deluje rezervisano i kruto. Ne osećamo se kao tim i on otvoreno kaže da me ne voli, mada napominje da bi se ovo u jednom trenutku moglo promeniti.

- Kako trudnoća odmiče, sve više se osećam loše. Tužna sam, a moje nesigurnosti se gomilaju. Ranije sam bila puna samopouzdanja i ponosa. Kad pokušam da na ovu temu razgovaram s njim, diskusija se obično završi svađom. Da li bi trebalo da progutam svoj ponos ili da samostalno podižem svoje dete od početka?

TAMABEPA, Suze, Plakanje, Plač, Tuga, Razvod, Problemi, Raskid, Ljubav, Razvod Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Nova godina - novi Vi. Treba početi od te krilatice. Ovo je idealan trenutak da "preuzmete kormilo", shvatite šta želite i zašto, i na koji način ćete to ostvariti.

Prvi korak je da preuzmete odgovornost za izbore koje ste već načinili i da poradite na tome kako želite da oblikujete svoju budućnost. Ovaj muškarac vam je jasno stavio do znanja da ne želi u potpunosti da bude deo zajednice koju toliko želite. Ovo znači da treba da napravite sigurni temelj za vaše dete s njim kao ocem, ali ne kao vašim partnerom.

Kupili ste kuću zajedno, što govori da je on tu da pruži podršku vama i vašem detetu. To je veoma važno i vredno negovanja, ali ujedno predstavlja i nestabilno partnerstvo, pa otvoreno pričajte i o temama koje se tiču finansija.

Opet napominjemo, jasno vam je stavio do znanja da ne želi emotivni odnos sa vama, pa prestanite da o tome s njim raspravljate. To nije vredno toga da se osećate nesigurno i bez samopouzdanja. Vaša energija sad mora biti usmerena prema bebi.

Iz vaših navoda ne vidimo ništa što govori da vas je na neki način zavaravao. Delite krov nad glavom. Prestanite da ga pritiskate. Sačuvajte emocije za bebu. Osigurajte i to da su vaša porodica i prijatelji u blizini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Twity

    12. januar 2020 | 23:21

    Iz iskustva vam pisem. Upropastila sam zivot nadajuci da ce me zavoleti ....ali samo gubljenje vremena. Ja sam volela njega a on me je svo vreme lagao. Dete sam poduzala sama,a on je po ceo dan bio odsutan. Sin mi je veliki,nedostaje mi da me neko voli,nedostaje mi ljubav. Ohladila sam se ni ja njega ne volim vise ali bolje bi bilo da sam ranije prekinula,nego sin kada je bio mali cuo je da sam rekla za razvod,mada sam ga cuvala de ne cuje mnoge svadje,i molio me da se ne razvodim. A sada je za. Tako da samostalno podizi dete i ne moj da ti zivot prodje u cekanju. Kako stari bice sve gori a ti ces patiti. NEMOJ!!!! Uci na mojoj mada ima mnogo koje kriju i izigravaju srecan brak,beze od istine. Prodaj kucu,uzmi pare i kreni ka novom zivotu,naici ces sigurno na nekog ko ce voleti i tebe i dete. I ja sam imala silne prilike i to kakve,ali gubila vreme nadajuvi se

  • ..

    12. januar 2020 | 22:01

    Cekam Darka100% da izjavu sta i kako da postupimo.🤣🙋‍♂️

  • Ja

    12. januar 2020 | 21:55

    Ne mogu da shvatim da se muskarci povuku kada saznaju da ce postati ocevi, da ce imati najvece bogatstvo ovog sveta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA