Ovo su najbolje zemlje na svetu za odgajanje dece, Srbija na poražavajućem mestu

Ako ste se ikada pitali koje su to najbolje zemlje za odgajanje dece, evo liste 12 država koje su pravi raj za roditelje i njihove mališane

  • 5

Univerziteta u Pensilvaniji je zajedno sa BAV grupom, ocenjivao ukupno 73 zemlje u 65 kategorija, od bezbednosti, jednakosti dohodaka do zdravstva i obrazovanja.

Tako su se na lestvici najboljih država za odgajanje dece našle skandinavske zemlje: Danska je zauzela ubedljivo prvo mesto, a odmah za njom slede Švedska i Norveška.

Kako je navedeno u izveštaju, ove tri zemlje su u samom vrhu liste upravo zbog sjajnog zdravstvenog sistema i obrazovanja, ali i dobrih programa socijalne pomoći i niske stope kriminala.

Deca

Foto: Pixabay.com

U top pet zemalja koje predstavljaju pravi raj za mališane ubrajaju se Kanada i Holandija, a dalje na listi ih prate Švajcarska, Novi Zeland, Australija i Austrija.

Kada je reč o našoj zemlji, Srbija je zauzela neslavno 62. mesto. Komšijska zemljaHrvatska, na ovoj listi je na 24. mestu, Bugarska je na 42, a Slovenija na 31.  Najgorom državom za odrastanje dece proglašen je Kazahstan.

Top 10 najboljih zemalja za odgajanje dece

 

1. Danska

2. Švedska

3. Norveška

4. Kanada

5. Holandija

6. Finska

7. Švajcarska

8. Novi Zeland

9. Australija

10. Austrija

deca i porodica

pixabay

Top 10 najgorih zemalja za odgajanje dece

 

1. Kazahstan

2. Liban

3. Gvatemala

4. Mjanmar

5. Oman

6. Jordan

7. Saudijska Arabija

8. Azerbejdžan

9. Tunis

10. Vijetnam

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. januar 2020 | 13:03

    Pa najgori kad roditelji rade po ceo dan ko da vaspitava decu i uci necemu! Jos malo kako je krenulo ce da spavamo po firmama!

  • Dragan

    17. januar 2020 | 12:48

    Za gluposti smo prvi uvek a za dobre stvari medju naj gorima uvek. I onda sto odlaze ljudi. Iskreno ja odo u Kanadu i Evropa mi se smucila od ovih migranata.

  • Dara

    17. januar 2020 | 12:58

    Te zemlje koje svojoj deci omogućavaju blaženstva, našoj, zbog svog interesa, onemogućavaju bolji život. Zapadni licemeri su bili, jesu, i biće zlo čovečanstva uvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA