≫ 

Dirljiva fotografija trogodišnjih blizanaca koji se prvi put razdvajaju: Razlog cepa i najtvrđa srca

Nijedno dete ne bi trebalo da prolazi kroz ovo

  • 1

Jedna majka iz Britanije podelila je dirljivu fotografiju svojih trogodišnjih blizanaca koji se ljube u znak pozdrava jer se prvi put razdvajaju.

Nažalost, Foks Parkin biće razdvojen od svoje sestre Vinter jer mora da ide u bolnicu gde će početi da prima terapiju protiv akutne leukemije sa kojom se bori.

Roditelji, Holi i Tom Parkin saznali su da njihov sin boluje od teškog oblika leukemije u oktobru 2019. godine. Sve je krenulo kada je Foks dobio upalu krajnika, a kada se ni posle antibiotika nije smirila dalje analize su utvrdile o čemu se radi.

Foksa sada očekuju meseci borbe, ali i razdvojenosti od svoje sestre.

- Mislila sam da će Foks biti jedno od one dece koje će ceo život mučiti muku sa krajnicima. Kada ni na antibiotike nije reagovao, ozbiljno sam se zabrinula. Nakon toga su ga zadržali u bolnici nedelju dana. Odbijao je da jede i mnogo je smršao - kaže njegova majka Holi.

Iako se situacija malo popravila, Holi je pri presvlačenju videla da ima osip po nogama i pomislila da ima meningitis.

Tek nakon nekoliko sati nesrećni roditelji su saznali da njihov sin ima redak akutni oblik leukemije (APL) koji čak ni lekari nisu dugo godina videli.

APL pogađa sve starosne grupe, ali je jako redak oblik kod dece mlađe od 10 godina. Lečenje nastupa odmah, a zasnovano je na kombinaciji hemioterapije i drugih lekova.

Foks je trenutno u uvodnoj fazi terapije koja će trajati još sedam nedelja nakon čega sledi najagresivniji oblik koji ima za cilj da uništi sve preostale ćelije raka.

Roditelji su čak dobili finansijsku pomoć budući da je lečenje jako skupo.

- Još uvek smo u fazi šoka, ali podrška koju imamo čak i od ljudi koje ne poznajemo nam je velika uteha - zaključila je Holi.

Video: Suze ovog 9-godišnjaka se pamte: Borio se sa rakom, a onda je popio poslednju dozu hemioterapije

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    20. januar 2020 | 15:16

    Slušao sam od starijih da je uvek jedno od blizanaca baksuz u životu i da su blizanci nesrećni u život. Desetine prrimjera sam lično vidio. Istina je al nažalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA