Ispovest jedne Valjevke: "Imam skoro 50 godina i kajem se što nisam imala decu"

"Kad sam bila mlađa, čeznula sam za svojim detetom..."

  • 11
ŽENA NA PROZORU Foto-ilustracija: Mcf

Ima 49 godina. Marljivo radi i vodi pristojan život. Međutim, nešto joj nedostaje...

- Kajem se što nemam decu. Ne mogu da verujem da je ovako ispalo. Kad sam bila mlađa, čeznula sam za svojim detetom - kaže Nevenka B. iz Valjeva.

- Imam partnera, ali ne živimo zajedno. Mlađi je i sigurna sam da je najdivniji muškarac sa kojim sam bila u vezi. Kasno mi je da sad začnem, a vantelesna oplodnja nije opcija jer nemamo novca. On kaže da ga nije briga za to, ali primetim kako posmatra decu svojih prijatelja, pa se plašim da će se i on kajati kad bude stariji.

Zlostavljanje, maltretiranje, depresija, tuga, žena Foto-ilustracija: Profimedia

- U prethodnim vezama sam dva puta pobacila i nisam sigurna da sam se do danas u potpunosti od toga oporavila. Ti gubici su me ostavili utučenom. Osećam se krivom i posramljenom.

Želim da znam koji je najbolji način da sledećih nekoliko godina prođem nepovređeno. Previše sam ozbiljna, anksiozna oko novca, okruženja, svega. Pretpostavljam da sam klasična usedelica.

Bojim se menopauze, ali želim da nastavim dalje ne razmišljajući šta je moglo da se desi. Međutim, budući da sam svesna svoje situacije, umesto da mi je bolje, osećam se sve gore. Može li neko da mi pomogne?

Ako imate određeni savet za Nevenku, pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vecnost

    27. januar 2020 | 21:22

    Danas u ovim ludim vremenima ko nema decu nek zahvali Bogu a ko ima nek mu je Bog u pomoc. Ovo za nemanje vazi za one zene koje su htele a Bog nije dao i zastitio ih a ko je ubio dete e tu ce savest da muci ceo zivot. Lek je pokajanje

  • Jelena

    27. januar 2020 | 22:44

    Ja sam u 41 godini sama sebi rodila dete,bez parnera.Evo ga spava pored mene,jos malo pa puni 3.Nije bili lako,niti ce biti.Besparica i aksioznost su svuda prisutni.Izbor i resenje uvek pistoji,samo treba imati veru!Ah,da...nikad se nisam pokajala,uzivam u njemu,dao je mom zivotu smisao.

  • Zena

    27. januar 2020 | 23:18

    Samo napred i hrabro! Znam zene koje su ostale u drugom stanju u 50.godini i rodile zivo i zdravo dete.Zelim ti svu srecu i samo nemoj odustajati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA