I u Srbiji otvaraju slobodne Gmail naloge deci odmah po rođenju: Da li je ovo preterano ili ne?

Planiranje budućnosti počinje čim se beba rodi

  • 2

Status koji je podstakao čitavu raspravu na Tviteru je nešto o čemu možda ne razmišljamo često, ali je važan izbor kada je roditeljstvo u pitanju.

Naime, jedan korisnik Tvitera bio je začuđen kada je čula da su roditelji toliko razmišljali o budućnosti svog deteta da su mu čak otvorili i gmail nalog kada se rodilo.

- Upravo sam videla da je neko napisao da je otvorio sinu kad se rodio pre 13 godina gmail nalog da mu neko ne uzme tu adresu i iskreno malo sam šokirana, a malo i oduševljena - napisala je korisnica.

Iako je za svaku pohvalu što je roditelj unapred razmšiljao o ovoj, za neke trivijalnoj, a za neke ne, stavki - komentari su takođe bili podeljeni.

- Ili da mu daš ime Savatije Hristo Savić, pa ta kombinacija svakako neće biti zauzeta - našalio se komentator.

- Pa, ima i ona fora, otvoriš nalog detetu i sa svog na taj njegov šalješ slike i snimke. Onda mu daš šifru kada napuni 18 godina, slatko je.

A bilo je i onih koji su to već uradili.

- Ja pre 15 godina. Ali on sad koristi neke svoje naloge, a ime@gmail čeka bolja, zrelija imena.

Bilo je, naravno, i onih koji ovo nikada ne bi odobrili.

- Hvala mojim roditeljima, pa se nisu toliko uživljavali u moje odrastanje. Nekako mi je sve to previše prisustva tamo gde realno ne moraju da budu prisutni - zaključila je jedna korisnica Tvitera.

 

Šta vi mislite - da li biste odmah zauzeli slobodno ime na internetu za svoje dete odmah po rođenju?

 

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskreno

    29. januar 2020 | 13:34

    zapad ubija dusu. zivela juga ljubav i 80te

  • Ela

    3. februar 2020 | 13:50

    Ovo je nenormalno. Roditelji su ti koji od dece prave robote,koja ne znaju da komuniciraju sa drustvom,da se druze nego sa masinama. Krivi su sto je sve vise samoubistava i ubistava mladih,krivi su sto se upoznaju preko masine,vencavaju,druze.....jednostavno pistali su zavisni,kojima ce jednom da kvrcne u glavi kao onom monstrumu Nedjeljku DJurovicu od racunara. Vi ste roditelji krivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA