Strije u prvom planu: Hrabra Ešli Grejem pokazala kako žensko telo stvarno izgleda nakon porođaja

Manekenka Ešli Grejem podelila je veoma intimnu fotografiju sa svojim pratiocima na Instagramu

  • 2
Ešli Grejem Printskrin Instagram / ashleygraham

Kako izgleda realna slika ženskog tela nako porođaja, retki se usuđuju da pokažu, a mnoge žene pribegavaju najrazličitijim metodama kako bi sakrili određene nesavršenosti.

Ipak,  za razliku od mnogobrojnih poznatih ličnosti koje prekrivaju eventualne nedostatke na svom telu, najpoznatija plus-sajz manekenka, 32-godišnja Ešli Grejem, usudila se da se kompletno obnaži i fotografiše, a sve kako bi širila pozitivnu sliku o telu nakon trudnoće.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Da se svog tela ne stidi i da joj nije problem da pokaže kako zaista izgleda, uverila nas je Ešli kada je postavila sliku stomaka sa svežim crvenim strijama koje su prekrile njenu kožu.

- Ista ja, nekoliko novih priča - napisala je ova lepotica, očigledno aludirajuči da se kod nje apsolutno ništa nije promenilo.

Crvene strije nastaju kao rezultat brzog istezanja vlakna kože i povećanog nivoa hormona koji se zove kortizol. Pošto majčin stomak raste kako bi beba mogla da se smesti, krhka koža dobija oštećenja u vidu crvenih strija. Međutim, kako se nivo hormona nakon porođaja smanjuje na normalu, strije polako blede.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Iako je ovo sasvim normalna pojava koja pogađa većinu trudnica, sudeći po reakcijama ljudi ipak se o ovoj temi ne govori dovoljno u javnosti.

- Hvala Bogu. Poznata ličnost sa strijama koje je zadobila u trudnoći čini da se osećam kao normalna žena - napisala je jedna majka.

- Sviđaju mi se tvoje strije na telu! Hvala što si nam dozvolila da doživimo tvoje iskustvo. Toliko mi je muka od poznatih ličnosti koje se pojave bez ijedne strije ili bilo kog drugog znaka trudnoće. Zbog njih se žene osećaju loše - napisala je jedna iskrena korisnica Instagrama.

- Ovo je najmagičnija sliku koja sam videla. Hvala što si realna - dodao je Instagramer.

Ešli nije jedina dama iz sveta modeling industrije koja je javno progovorila o fizičkim promenama koje je zadobilo njeno telo tokom drugog stanja. Supermodel Krisi Tajgen je pre nekoliko godina takođe objavila fotografiju svojih nogu na kojoj su se javno videle strije, kada je dobila ogroman broj pohvala i podrške internet publike.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    18. februar 2020 | 16:47

    Imam troje i ni jednu sttiju, nemojte da vas plase

  • Mm

    19. februar 2020 | 09:35

    U prvoj trudnoci sam se ugojila 25 kg, posle porodjaja sam za 6 meseci vratila svoju kilazu od pre trudnoce, 57 kg. Nigde ni jednu jedinu striju nemam. Sve je to genetika, strije nema ni moja majka, ni moja rodjena sestra koja se prvi put porodila sa punih 40 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA