≫ 

Kejt Midlton priznala da oseća "majčinsku krivicu" i kako se osećala kada je rodila prvo dete

Bila ona kraljica, princeza, vojvotkinja ili nešto drugo, majka je, ipak, samo majka i njena osećanja i briga za decu ne mogu se promeniti niti umanjiti, ma koliko novca imala

  • 5
Kejt Midlton Foto: Printskrin/Youtube/GlobalNews

Kejt Midlton je dovoljno bogata da svoju decu može da gaji sa svim privilegijama. Ipak, vojvotkinja od Kembridža je nedavno priznala da čak i ona nekada oseća “majčinsku krivicu” kada razočara svoju decu.

U svom prvom podkast intervjuu, ona se otvorila Đovani Flečer, voditeljki emisije “Srećna mama, srećna beba” o majčinstvu, trudnoći i njenim naporima da izbalansira svoje kraljevske dužnosti sa roditeljskim obavezama.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, deca, Šarlot, Džordž Foto: Tanjug/AP

Kada je voditeljka upitala da li je nekada osetila “majčinsku krivicu”, ona je odgovorila: - Apsolutno. Mislim da svaka majka koja kaže da to nije osetila, laže.

Krivica koja se javlja kada morate da razočarate svoju decu je pravi izazov sa kojim se morate nositi, prema rečima psihijatra, dr Pudže Lakšmin.

“Majčinska krivica” je posebno težak deo roditeljstva

- To je mnogo više poražavajuće nego krivica koja dolazi od drugih roditelja ili od društva – kaže Lakšmin.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, princeza Šarlot, princ Lui Foto: Tanjug/AP

Ona je dodala i to da je, takođe, važno da shvatite da je krivica normalan deo roditeljstva i da ne znači nužno da bi roditelj trebalo da radi nešto drugačije.

Kejt Midlton je rekla da je tog jutra kada je davala svoj intervju, osetila posebnu krivicu. Džordž i Šarlot su izrazili strepnju da njihova mama neće moći da ih uzme iz škole.

- Postoji toliko izazova, ali ja sam takva mama koja sve drži u svojim rukama i šta god da radite želite da budete sigurni da radite najbolju moguću stvar za svoju decu – rekla je Kejt.

Ovo nije prvi put da je vojvotkinja podelila svoje svakodnevne roditeljske izazove sa javnošću.

Princeza Šarlot, princ Vilijam, Kejt Midlton, princ Lui Foto: Tanjug/AP

Prethodno je govorila o izolaciji koju roditelji osećaju

Kada je bila u poseti dečjem centru u Velsu prošlog meseca, Kejt je govorila o usamljenosti koju je osećala kada je prvi put postala majka, rekavši da bi volela da je u tom trenutku imala dečji centar u blizini kao podršku.

- Mogu da razumem to da se ljudi ustručavaju da traže pomoć iz straha od osuđivanja i koliko taj osećaj izolovanosti brzo može da prevlada i oslabi svakog novog roditelja – napisala je Kejt u pismu upućenom centru.

Ona je, takođe, rekla da planira da nastavi da radi na tome da pomaže roditeljima i deci da dobiju lak pristup raznim uslugama i programima.

-Shvatam to da je uloga roditelja značajna i shvatam koliko je važno raditi na tome da roditeljima bude lakše da zatraže pomoć – rekla je vojvotkinja od Kembridža.

Video: Umesto da mahne, princeza Šarlot se isplazila novinarima

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    21. februar 2020 | 16:58

    Verujem da svako ima neke probleme ali napori da se pripadnici kraljevske porodice prikazu kao sav "normalan" svet mi para usi. Deca Kejt i Vilijama imaju oba zdrava roditelja,pohadjaju najbolje skole,imaju dadilje,kuvare,kucne pomocnice,Kejt i Vilijam ne razmisljaju da li ce platiti racune ili da li ce deci kupiti igracku,garderobu itd...Tako da su mi smesni sa ovim komentarima. Neka pogledaju ostatak sveta gde roditelj brise suze,dok pokusava da objasni svom cedu zasto nema novca za igracku i zasto nema hleba na stolu.To je problem,a ne jaoj ne znam kako da im kazem da idem na svecanu ceremoniju dodele Oskara i da me muci sta da obucem...

  • Alal' ti vera...

    22. februar 2020 | 01:27

    ...bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA