≫ 

Svakodnevnim vežbanjem đaci i učitelji osvojili vredne nagrade

Proglašeni šampioni programa "Pokrenimo našu decu"

  • 0
Pobednici Pokrenimo našu decu 2020 Foto: Gordana Janevska

Treći konkurs „Pokrenimo našu decu“, koji u okviru istoimenog programa za sve osnovne škole u Srbiji realizuje Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš, završen je proglašenjem 36 odeljenja – pobednika.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, Aqua Viva već četvrtu godinu uspešno podstiče i organizuje dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda. Cilj programa jeste prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnog životnog stila kod dece.

Pobednici Pokrenimo našu decu 2020 Foto: Gordana Janevska

Među izabranih 36 najboljih odeljenja, proglašena su i tri prvoplasirana: ovogodišnji šampioni konkursa su odeljenje I-2 i učiteljica Gordana Janevska iz OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ u Knjaževcu, vicešampioni su III-3 i učiteljica Zorica Davidović iz OŠ „Đura Jakšić“ u Paraćinu, a na treće mesto plasirali su se učitelj Rajko Pavlović i odeljenje IV-1 OŠ „Tanasko Rajić“ u Čačku.

Osim vrednih paketa podsticajnih rekvizita za fizičku aktivnost, kojima će biti nagrađeno svih 36 pobednika, tri prvoplasirana odeljenja očekuju i nezaboravna putovanja sportsko-edukativnog karaktera za sve učenike, dok su za učitelje pripremljeni i vaučeri za putovanja po sopstvenom izboru.

- Nismo se dvoumili oko toga hoćemo li učestvovati na konkursu. Fizičko vežbanje i takmičenja u našoj školi su tradicija. Učenici su glavni junaci naše pobede, jer sa lakoćom, sportskim duhom i sa osmehom na licu vežbaju, osmišljaju nove, originalne vežbe, vode računa o svom zdravlju i uče druge da to čine, takođe - istakla je učiteljica Gordana Janevska.

Pobednici Pokrenimo našu decu 2020 Foto: Gordana Janevska

Zorica Davidović, učiteljica drugoplasiranog odeljenja, izjavila je:

- Na ovaj način, pored promocije fizičke aktivnosti, afirmisali smo i prijateljstvo i timski rad, toleranciju, podstakli dečje stvaralaštvo i kreativnost i zadovoljili osnovnu potrebu za igrom, koja je u ovom periodu veoma važna za pravilan i zdrav rast i razvoj dece. Zahvaljujemo se Aqua Vivi koja je u nama prepoznala nosioce vrednosti na kojima se ovaj projekat temelji.

- U doba digitalne zabave i sve izraženijeg sedentarnog načina života kod dece, zaista je važno da ukažemo na neophodnost igre i fizičke aktivnosti. Zato se moji učenici i ja trudimo da u našoj školi animiramo i druge đake i učitelje da vežbaju. Posebno smo srećni, jer je sada i zvanično da smo pravi ambasadori aktivnog školskog dana - rekao je učitelj Rajko Pavlović.

- Svi đaci i učitelji koji svakodnevno vežbaju za nas su pobednici. Raznovrsnim i zanimljivim aktivnostima u programu pokazivaćemo im i ubuduće koliko cenimo njihov nemerljiv doprinos misiji da negujemo aktivne i zdrave buduće generacije. Drago nam je što smo primetili da su deca i učitelji ove godine podstakli i roditelje da sa njima vežbaju, jer smo tako svi zajedno na dobrom putu da ovu važnu misiju i ostvarimo - rekla je Milana Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA