≫ 

Ekstremna mera kojom je jedna mama zadržala sina tinejdžera u kući tokom pandemije virusa

"Oni zaista ne razumeju ozbiljnost situacije"

  • 2
tamara vriglei

Foto: instagram.com/tamwrigley_official/

Majka dva tinejdžera iz Australije objasnila je na koji način je uspela da zadrži decu u kući tokom pandemije korona virusa, prenosi news.co.au.

Majka iz Kvinslenda i televizijska ličnost Tamara Vriglei ima vrlo otvoren i prijateljski odnos sa svojom decom.

Za sina i ćerku kaže da su dobra deca i da uglavnom rade kako im se kaže, ali držanje dvoje dece u kući za vreme pandemije pokazalo se izazovnijim nego što je očekivala.

Prva mera bila je oduzimanje ključeva od kola starijeg sina koji je dan kada je objavljena pandemija želeo da ode na zabavu sa pijateljima, a sutradan je želeo na druženje s prijateljima.

Zapravo, majka je uzela njegov auto pod opravdanjem da će ubuduće na posao ići njegovim kolima zbog novonastale situacije.

- Ozbiljno sam se zabrinula jer sam shvatila da moji tinedžeri uopšte ne razumeju ozbiljnost situacije. Oni misle da su nedodirljivi i da se ništa od ovih mera ne odnosi na njih – kaže Tamara i obzirom da nije kod kuće tokom radnih sati nada se da deca obavljaju obaveze na fakultetu na način na koji joj govore.

- Iako smo pre neko veče suprug i ja s njima ozbiljno razgovarali o posledicama koje je virus ostavio po svet, mislim da i dalje ne razumeju koliko je ovo ozbiljno budući da je daleko od njih samih. Ipak, znam da je sada najvažnija komunikacija s njima u kojoj ćemo im reći šta sve može da se desi. Nikada nisam bila diktatorski nastrojen roditelj. U ovom periodu moramo da slušamo šta deca žele. Važno je da im dozvolimo pravo glasa i da im dozvolimo da nam kažu kako se osećaju, a na nama je da ih vodimo kroz ovu situaciju koja je zadesila ceo svet – zaključuje ona.

Kako vi izlazite na kraj sa vašom decom?

Video: On sigurno neće prekršiti samoizolaciju: Beograđanina majka zaključala u sobi

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA