≫ 

Hvata me panika zbog karantina sa porodicom. Šta da radim?

Ništa ne treba da uzimamo zdravo za gotovo...

  • 4
Žena Foto-ilustracija: Pixabay

Iako zna da treba da razmišlja o globalnoj krizi i o onome što se dešava ljudima s manje sreće, ova žena ne može da prestane da paniči o svojoj ličnoj situaciji.

- Zatočena sam kod kuće sa četvoro dece, dva psa i suprugom koji radi samostalno i čiji posao nije siguran. Moja karijera stagnira. Teško mi je da neprestano budem sa decom. Nadam se da nisam sebična kad kažem da suprug i ja nismo uspeli da imamo zajednički intimni trenutak od našeg medenog meseca. Deca bez prestanka viču i vrište i ne mogu ih "ukrotiti". Pokušala sam sve. Da li imate mudar savet za mene? – pita nas žena koja je želela da ostane anonimna.

Odgovor:

U suštini nemamo jer većina nas pokušava da sagleda "dalje od svog nosa", ali nam to ne polazi za rukom. Situacija je teška i jedinstvena, pa se svako sa njom nosi na svoj način. Jedino što je važno je ostati zdrav, priseban, staložen i na usluzi sebi i bližnjima.

Novi ritam karantina bi trebalo da na određeni način predstavlja predah od normalnih životnih stresova. Ipak, za većinu nas postoje i dodatne opasnosti ekonomskog, psihološkog i organizacionog karaktera koje nas noću održavaju budnima. Najbolji način nositi se sa ovim je u vidu pokušaja i greške, ali, shvatili smo da su nekoliko jednostavnih stvari izuzetno korisne.

Razgovarajte sa prijateljima! Postoji toliko načina preko kojih možete opušteno komunicirati sa dragim osobama. Sad imate vremena za duže razgovore, a ne za odgovore kratkim porukama kao ranije. Saslušajte ih kako žive, pa će i oni vas i, verujte nam, to je vrlo psihološki produktivno. Razveseliće vas, misli ćete usmeriti na druge teme, pa ćete nakon toga biti voljniji da provodite vreme sa svojom decom.

Možda nam određena viša sila govori kako je druženje sa prijateljem, putovanje ili obrok u restoranu luksuz, što, zapravo, i jeste. Ništa ne treba da uzimamo zdravo za gotovo.

Naš savet: pokušajte da se opustite i odmorite. Treba da znate da ste blagoslovljeni sa velikom porodicom, pogotovo usred ovakve oluje. Neće mnogo vremena proći pre nego što se sve "vrati u normalu" i suočimo se sa posledicama na svim poljima.

Video: Raspravljali o koroni, proleću pa se tukli dok im nisu nestale baterije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccccc

    13. april 2020 | 15:14

    Kako niste imali intiman trenutak od medenog meseca? Otkud cetvoro dece,jel donela roda? Zeno,mislim da si razmazena jer ne razmisljas kako da prezivis vec tvoj suprug koji je svoj gazd,ima siguran posao. Lako je tebi,oa si besna

  • Kvrc

    13. april 2020 | 16:08

    Pa idi radi, sada uveliko primaju prodavce po marketima, buticima itd.

  • Cale

    13. april 2020 | 19:28

    Pa zasto ste pravili četvoro kad nemate živaca ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA