≫ 

Posle ove scene u automobilu, Maja (2) je umrla: Njena majka je poslala jako upozorenje svima

Roditelji, pažljivo pročitajte njene savete

  • 5
devojčica, sedište za decu, automobil foto: pixabay.com

Majka 2-godišnje devojčice koja je umrla, uputila je dirljivo upozorenje drugim roditeljima.

Amerikanka Davn Pibodi izgubila je ćerku Maju u oktobru 2008. godine.

- Bila je zabavna i jako voljena. Maja je bila druželjubiva. Trčala bi prema ljudima i sve vreme ih grlila u restoranima. Stalno sam morala da je podsećam da ostane sa nama. Ako mogu da sprečim da jedan roditelj, jedna porodica, jedno dete ne prolazi kroz muke koje smo moj suprug i ja, onda je to vredno ponovnog otvaranja tog ožiljka - rekla je.

Davn je izgubila ćerku kada je otišla na posao i ostavila Maju kući sa ocem, kao što je to inače činila. U to vreme u poseti su im bili rođaci njenog supruga. Maja je ušla u automobil, ali zbog promene rutine, svi prisutni su zaboravili na nju.

Kada su shvatili da je ona i dalje u automobilu, bilo je prekasno. 

Preminula je od udara toplote nakon što je ostavljena u automobilu.

Kako stručnjaci navode, unutrašnjost automobila može dostići temperaturu od 48 stepeni u roku od 10 minuta, a nakon pola sata i preko 56 stepeni.

- Ljudi misle da je to obično zlostavljanje ili zanemarivanje, ali nije. Većina ovih nesreća je zaista ili nesporazum ili slučajnost.

Toplotni udar je vodeći uzrok smrtnih slučajeva koji nisu povezani sa nesrećama, a Davn želi da podseti ostale roditelje da vode računa budući da se letnji meseci bliže.

- Pogledajte pre nego što zaključate automobil. Samo pogledajte na zadnje sedište za svaki slučaj. Još jedna preporuka koju dajem jeste da uzmete plišanu igračku kao podsetnik. Neka stalno stoji napred, a kada izađete iz auta sa detetom, stavite igračku u sedište.

Budući da u Arizoni važi zakon po kojem građani mogu da razbiju prozor ako u nekom vozilu vide dete ili životinju u nevolji, Davn bi volela da proizvođači automobila razmisle o merama koje bi mogle da pomognu roditeljima, poput ugradnje posebnih senzora.

- Trenutno vozilo može da mi kaže da imam malo goriva, da mi isključi vazdušni jastuk, ali mi neće reći ako ostavim dete na zadnjem sedištu. To ništa neće sprečiti smrt mog deteta - zaključila je.

Video: Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    2. jun 2020 | 18:41

    E svega u Božjoj bašti. Je li realna ova? Ne zaboravite dete u autu,pogledajte iza vas za svaki slučaj. Ludilo mozga. Pa mogu zaboraviti torbu, vodu,knjigu, ali da ne znam da mi je dete u autu jedino da sam potpuno,ali potpuno luda. Još dete dve godine. Pa koliko god da vas je,svako normalan gleda gde je dete tog uzrasta u svakoj sekundi,a ova ludetina savetuje da stavim igračku da me podseća na dete. E svašta,ali baš svašta.

  • Ацо

    2. jun 2020 | 09:23

    Хјундаи санта фе има ту опцију

  • Joja

    5. jun 2020 | 10:37

    Ja nikako ne razumem kako neko može da zaboravi svoje dete u autu! Kao da su deca neprimetna ili nevidljiva..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA