≫ 

"Mi smo prve trojke u državi": Jedan od najpoželjnijih muškaraca otkrio da je dobijen pomoću VTO

Brat, sestra i on su prve trojke dobijene vantelesnom oplodnjom u ovoj Grčkoj

  • 3
Konstantinos Argiros Konstantinos Argiros / foto: printscreen/youtube/ Κωνσταντίνος Αργυρός Tv

Jedan od najpoznatijih grčkih pevača Konstantinos Argiros ne izdvaja se samo po dobrom pevanju, već i po izgledu za kojim lude mnoge žene u Grčkoj.

Međutim, osim brojnih hitova u prethodnih 10 godina zbog kojih ga nazivaju "najtalentovanijim pevačem mlade generacije", Kosta ima zanimljivu porodičnu priču.

Tridesetčetvorogodišnji pevač ima brata i sestru, a njih troje su zapravo prve trojke u Grčkoj dobijene vantelesnom oplodnjom, te je njihov dolazak na svet bila jako velika priča u Grčkoj.

- Mi smo prve trojke dobijene vantelesnom oplodnjom u Grčkoj. Moja majka je čak išla po emisijama kasnije i pričala o svom iskustvu - istakao je on.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Konstantinos Argiros (@argiros_konstantinos) on

Kako kaže, tada eksperimentalna vantelesna oplodnja bila je jedina slamka spasa za njegove roditelje da stvore porodicu.

- Mislim da su moji roditelji tada bili ispred vremena, jer u društvu to nije bilo nešto normalno i zastupljeno - rekao je jednom prilikom.

Zanimljivo je da ni on, ni brat, ali ni sestra uopšte ne liče, pa je mnogima teško da poveruju da su uopšte braća, a kamoli trojke.

- Jako smo vezani, radimo zajedno, a ja sam čak bio kum sestri na venčanju - ističe.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Konstantinos Argiros (@argiros_konstantinos) on

Zašto se vantelesnom oplodnjom češće dobijaju blizanci?

Uprkos tome što je proces VTO omogućio mnogima da se ostvare u ulozi roditelja, njime često dolazi do začeća blizanaca, što povećava rizik za preuranjen porođaj, koji pak neretko izaziva komplikacije čije posledice deca osećaju čitavog života. Međutim, kako ističu naučnici s čuvenog Jejla, to ne mora biti slučaj!

Naime, Paskvale Patricio, profesor Odeljenja za akušerstvo, ginekologiju i nauke o reprodukciji, sa svojim timom kolega je sproveo istraživanje o tome zbog čega se procesom VTO rađa znatno više blizanaca i postoji li način da se to predupredi ukoliko budući roditelji nisu spremni za dvoje dece, piše Yumama.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Konstantinos Argiros (@argiros_konstantinos) on

Rezultati do kojih su došli su pokazali da, pošto je vantelesna oplodnja veoma skupa u SAD (jedan program može da košta i do deset hiljada američkih dolara) i malo je porodica čije zdravstveno osiguranje “pokriva” i ovaj program, oni parovi koji su u mogućnosti da se podvrgnu tom procesu smatraju, razumljivo, da su obavezni da maksimalno to iskoriste kako bi povećali verovatnoće da će postati roditelji.

Ujedno i lekari žele da budu sigurni da će začeće biti uspešno zbog čega u matericu ubacuju više embriona.

Iz tog razloga, oni zahtevaju usađivanje što je više embrona moguće, često uz zanemarivanje saveta lekara da to ne čine jer u pojedinim slučajevima blizanačka trudnoća može dovesti do zdravstvenih komplikacija i još većih finansijskih izdataka.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by pavlosargiros (@pavlosargiros) on

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA