≫ 

Maleni Tio je pobedio: Kada se rodio imao je samo jedan kilogram i niko mu nije davao velike šanse

Ali život je bio jači!

  • 2
Prevremeno rođena beba Foto: Shutterstock

U jeku pandemije korona virusa u Velikoj Britaniji u aprilu, kada je stotine ljudi svakodnevno umiralo od Covid-19, Kirsti Anderson je hitno prebačena u bolnicu gde je rodila dečaka tri meseca ranije nego što se to očekivalo.

Dva sata nakon dolaska u bolnicu, rodio se Tio i bio je težak svega 1 kilogram zbog čega je primljen u neonatalnu jedinicu intenzivne nege.

Njegov otac, 35-godišnji Lion Stubs dobio je dozvolu da vidi Kirsti 20 minuta pre početka porođaja i sat vremena nakon što se Tio rodio, nakon čega su posete zabranjene.

Tokom teških nedelja koje su pratile Tiovo rođenje od 20. aprila, roditelji su posećivali svog sina, koji je iz dana u dan jačao u inkubatoru.

Tada je i fotograf Rojtersa uhvatio trenutak kako sestra daje bebu majku pod zaštitnom opremom.

Međutim, priča ima srećan kraj. Ove nedelje je Tio, koji sada ima 2.800 konačno došao kući gde će upoznati svog brata 16-mesečnog Arla.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Reuters (@reuters) on

Dok su se medicinske sestre opraštale od Tia, Kirsti je kroz suze pohvalila njihov rad i sve što su učinili za nju.

- Ne mogu im se dovoljno zahvaliti. One su tu da se brinu o bebama, ali brinu se i o vama. Iskreno nemam dovoljno reči hvale. Svi su predivni - zaključila je ponosna mama.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    24. jun 2020 | 14:19

    Hvala Bogu dragom ❤️ da je ziv i zdrav!

  • Zoran

    24. jun 2020 | 16:50

    Vest je lepa. Molilm vas dajte tekst o nasem Institutu za neonatologiju u Beogradu, dajmo podrsku nasim lekarima i medicinskom osoblju koje daje vrhunske rezultate u neonatologiji. Moje dete je rodjeno od 850 grama i dobro je. Dolaze i manje bebe i imaju visok stepen prezivljavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA