≫ 

Sin Megan Markl bi mogao biti primoran da postane princ iako su se njegovi roditelji odrekli titule

Evo kako je to moguće

  • 1
Princ Hari, Megan Markl Foto: Guliver/Toby Melville - Pool/Getty Images

Sin Megan Markl i princa Vilijama Arči Hrison mogao bi biti primoran da sledi kraljevsku titulu i postane princ, kraljevskim aktom usvojenim 2013. godine, uprkos tome što su se njegovi roditelji odrekli kraljevske titule.

39-godišnja Megan i 35-godišnji Hari u martu su napustili kraljevsku porodicu i preselili se sa Arčijem u Los Anđeles kako bi postali finansijski nezavisni.

Kada su postali Arčijevi roditelji, nekadašnji vojvoda i vojvotkinja od Saseksa odlučili su da mu ne daju kraljevsku titulu u nadi da će ga držati dalje od reflektora javnosti.

Međutim, postoji mogućnost da Arči ipak dobije titulu princa.

- Megan i Hari su se možda udaljili od monarhije, ali njihov sin mogao bi biti prisiljen da sledi dugogodišnju kraljevsku vladavinu, ako i kada odluči da se venča. Iako je nasledstvom Zakona o kruni iz 2013. godine uklonjen zahtev da sedmi u nizu za presto moraju da traže dozvolu za venčanje od vladajućeg monarha, Arči bi i dalje tehnički podlegao zakonu kada princ Čarls postane kralj, jer će biti vraćen na šesto mesto iako su se Mehan i Hari odlučili da mu ne daju titulu po rođenju - ističe.

Ali, Arči bi to mogao da izbegne ako njegovi rođači dobiju decu pre njega, a u suprotnom će ipak morati da traži dozvolu od monarha kada pronađe ženu svog života.

Video: Arči je danas napunio godinu dana, a kao poklon mu Megan čita priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СЕНОВИЋ

    3. septembar 2020 | 17:19

    Са немачких Хазара на црнце. То је сада та Енглеска круна. Тјудори су били последњи енглески крунаџије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA