Upozorenje mame: "Dala sam bebi mleko, poplavela je za pola sata, a lekari su rekli da se oprostimo"

Lekari su rekli porodici da počnu da se opraštaju od bebe

  • 0
beba, pije, mleko, voda Foto: Pixabay.com/ilustracija

Beba stara dve i po nedelje ‘čudesno’ je preživela tri srčana zastoja nakon što se zagrcnula mlekom iz flašice.

Mala devojčica Berti Spenser urođeno ima gastroezofagealnu refluksnu bolest (GERB), stanje u kome se želudačna kiselina vraća u jednjak.

Njena mama Toniča (23) je bila obazriva kada je hranila svoju ćerku, ali pola sata nakon jela, beba je počela da plavi, ispričala je za svetske medije.

Celo lice je počelo da poprima plavu boju, pa je beba stara samo 17 dana hitno prebačena u bolnicu 21. jula.

Nakon pregleda lekari su saopštili roditeljima da je kapljica mleka zapala u bebina pluća i zaustavila disanje, telo je ostalo bez kiseonika i samim tim srce nije moglo da pumpa.

Beba novorođenče Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Lekari su rekli mami Toniči i tati Davidu (25) da je Berti imala tri zastoja srca, da očekuju najgore i da počnu da se opraštaju od svog deteta.

Ali, potpuno neočekivano, Bertin puls se iznenada ubrzao i ona je preživela bez obzira na loše prognoze. Lekari su porodici rekli da je njihova devojčica „čudo".

- Počeli smo da se opraštamo od nje u bolnici. Na svu sreću, izvukla se. Nikad vam ne padne na pamet da je to nešto što može da se desi vama, to su uvek neke horor priče koje se dešavaju drugima. Sećam se, dok nam je lekar u bolnici objašnjavao šta se dešava bebi, mislila sam o tome kako se takve stvari dešavaju na televiziji, ne u stvarnom životu - ispričala je Toniča.

beba u bolnici, bolnica Foto-ilustracija: Shutterstock

Devojčica stara samo dve i po nedelje se odlično oporavlja, ali svakako lekari moraju da prate njeno zdravstveno stanje.

- Čim je lekar pogledao, rekao nam je da izađemo odmah iz sobe, a uletelo je petnaestak sestara i lekara. To je izazvalo neverovatnu paniku u meni. Međutim, zato što je tako dugo bila bez kiseonika u toku srčanih zastoja, moguće je da ima neka oštećenja na mozgu, to će se tek proveriti. Lekari kažu da će možda imati problema sa hodanjem i pričanjem, ali to ćemo tek videti, za sada je dobro - dodala je mama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA