≫ 

Kada se rodila svi su mislili da je majka prevarila oca: Posle 12 godina su zažalili zbog ovih reči

Neverovatna retkost u istoj porodici

  • 3
Asel Kazahstan foto: instagram/assel_kamila

Devojčice Asel i Kamila Kalganova su prava seznacija u Kazahstanu, a njihova slava odavno prevazilazi granice ove zemlje.

Verovali ili ne, obe su albino iako su rođene u razmaku od 12 godina!

Upravo zbog svog izgleda 14-godišnja Asel je jako tražena u svojoj domovini kao model, a sličnim putem kreće i njena 2-godišnja sestra Kamila koja je takođe albino.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Сестры альбиносы из Актау🌺 (@assel_kamila) on

Zanimljivo je da devojčice imaju i 8-godišnjeg brata Aldijara koji ima tradicionalan izgled Kazahstanca zbog čega su mnogi bili skeptični ko je njihov otac.

Čak je i njihova majka bila šokirana kada su je lekar nakon porođaja optužili da je prevarila supruga i da je njihov otac "neki Rus".

- Kada sam rodila Asel, genetika ovde nije bila preterano razvijena. Tek sada se razvija. Doktori su bili šokirani i bili su uvereni da u sebi ima ruske krvi. Kada sam počela da izučavam njeno stanje, saznala sam da je ustvari albino. U početku su svi bili zatečeni i iznenađeni. Nisam znala šta da radim, kako da živimo sa tim - priznaje 38-godišnja Ajman Sarkitova.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Сестры альбиносы из Актау🌺 (@assel_kamila) on

Asel je počela sa modelingom već u 10. godini, a u paru sa sestrom Kamilom je još atraktivnija i zanimljivija brendovima i oglašivačima.

Ipak, i jedna i druga moraju da vode računa o koži mnogo više od drugih.

- Ako popodne izlazim napolje, moram da stavljam kremu sa faktorom, da odećom štitim telo, da nosim šešir ili čak kišobran. Predveče mi je mnogo lakše kad nema sunca - objasnila je Asel.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Сестры альбиносы из Актау🌺 (@assel_kamila) on

S druge strane, njena mama kaže da devojčice potpuno normalno žive i da se ne razlikuju od ostale dece, iako su u početku imali problem sa okolinom.

- Bilo je teško u početku jer su sva deca buljila u nju. Sada se već oseća bolje, a mi je ne ograničavamo ni u čemu. Ohrabrujem je da upoznaje druge albino tinejdžere i sa njima diskutuje o zajedničkim problemima - zaključila je Ajman.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Сестры альбиносы из Актау🌺 (@assel_kamila) on

Video: Albino manekenku svi zvali čudakinjom, danas ceo svet misli da je prelepa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA